Met deze 5 tips verklein je de kans op een inbraak

Met deze 5 tips verklein je de kans op een inbraak

Een inbraak kan iedereen overkomen. Helaas is er geen garantie dat je woning nooit wordt binnengebroken, maar met deze 5 tips verklein je de kans wel aanzienlijk. Wij hebben het hieronder voor je opgesomd.

Buurtapp

Wees bewust van de omgeving waarin je woont. Samen met jouw buurt zie je veel meer. Hebben jullie al een buurtapp? Zorg ervoor dat je met meerdere buren in een app zit, zodat je met elkaar in contact staat als er verdachte dingen gebeuren in de buurt. Je kunt het laten weten als je op vakantie bent, buren kunnen meekijken als er verdachte dingen gebeuren en je kunt met elkaar dingen afstemmen.

Beveiliging

Zorg er voor dat je woning goed beveiligd is. Investeer bijvoorbeeld in een goed slot op je deur, maar ook in bewegingsmelders buiten en/of binnen. Als er beweging wordt gedetecteerd, krijg je direct een melding op je mobiele telefoon of tablet. Dit werkt bijvoorbeeld perfect met een Ring of een Nest Hello. Je kunt er ook voor kiezen om een echt beveiligingscamera te monteren.

Licht

Verlichting speelt een erg belangrijke rol bij het voorkomen van inbraken. Zorg ervoor dat op bijvoorbeeld 's avonds altijd licht brand en zorg daarbij voornamelijk voor variatie. Dus doe niet altijd hetzelfde lampje aan als je weg bent. Kies er dan voor om timers te gebruiken. Zo kan je instellen dat er op bepaalde tijdstippen een lampje aangaat en uitgaat, zodat het net lijkt alsof er iemand thuis is.

Daarnaast adviseren wij ook een bewegingsmelder buiten. Als er dan iemand op het erf komt, gaat er automatisch een lampje branden. Dit is handig voor jezelf als je thuis komt, want dan heb je ook direct licht. Daarnaast zorgt het ervoor dat een eventuele inbreker ook direct veel meer opvalt.

Alarm laten installeren

Wil je nou niet zelf alles hoeven te installeren? Kies dan voor een professioneel alarm. Een alarm kan worden aangesloten op verschillende detectoren zoals bewegingsmelders en/of camera’s. Deze meldt direct als er iemand probeert binnen te komen en verstuurd ook een signaal naar de beveiligingsdienst. Daarnaast laat het ook direct een licht aangaan wat de inbreker afschrikt.

Sloten

Kies voor sloten met een goede certificering. Sloten met een SKG**-keurmerk zijn goed beveiligd tegen inbraak. Kies bijvoorbeeld voor een meerpuntssluiting met 3 of meer sloten, zodat je woning optimaal wordt beschermd. 

Met deze 5 tips verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk.