Hoe kan ik er als ondernemer voor zorgen dat ik fysiek gezond blijf?

Hoe kan ik er als ondernemer voor zorgen dat ik fysiek gezond blijf?

Als ondernemer zijnde zul je wel gemerkt hebben dat gezond leven er toch vaak bij inschiet. De dagelijkse werkzaamheden stapelen zich op en hebben vaak toch de prioriteit. Het maken van gezonde keuzes kan tijdens stressvolle periodes lastig zijn. Om toch fysiek gezond te blijven hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Plan tijd in voor jezelf

Om goed te kunnen blijven functioneren, is het van groot belang om ook rustmomenten in te plannen. Dit kan voorkomen dat je te veel hooi op je vork neemt en daardoor klachten zult ervaren. We raden je aan om iedere week minstens 2 tot 3 rustmomenten in te plannen van een paar uurtjes. In deze uren kun je geheel tot rust komen, leuke dingen doen met vrienden of eens lekker gaan sporten. Je zult merken dat je je veel beter gaat voelen wanneer je hier tijd voor vrij maakt. Dit heeft vervolgens ook weer een positief op het werkplezier dat je beleeft. Het is belangrijk om ook te genieten van alle successen die je behaalt!

Laat kwaaltjes niet verergeren

Wanneer je veel tijd doorbrengt op kantoor, is de kans groot dat je enige klachten ervaart van het vele zitten. Wanneer dit zo is kun je ervoor kiezen om regelmatig een bezoekje te brengen aan een chiropractor of aan massagetherapeut. Sta je juist veel als je werkt en heb je last van je knieën? Dan kun je een kniebrace kopen van Pro Brace. Dit kan voorkomen dat de klachten verergeren. Het is belangrijk om kwaaltjes niet te verergeren, maar juist uit voorzorg al actie te ondernemen.

Sport en voeding

We weten allemaal dat regelmatig sporten van groot belang is om fit te blijven. Daarom raden we je aan om dit twee keer per week te doen. Je kunt ervoor kiezen om hier tijd voor vrij te maken in de ochtend of in de avond na het werken. Ook dit zal er voor zorgen dat je je door de dag heen beter zult voelen. Daarnaast kan het ook bevorderlijk zijn voor je zelfvertrouwen. 

Goede voeding is ook belangrijk. Dit is iets waar veel ondernemers moeite mee hebben. Na een lange dag werken en stress, schiet een gezonde maaltijd er vaak bij in. Daarom raden we je aan om iedere week een eetplan op te stellen waarin iedere maaltijd en ieder tussendoortje is vastgelegd. Ook kun je het beste weekboodschappen doen, zodat je alles wat je nodig hebt in huis hebt. Zo zul je minder vaak geneigd zijn om een slechte keuze te maken. Je weet namelijk al wat je zult eten!