Beginnen met beleggen bij DEGIRO

Beginnen met beleggen bij DEGIRO

Beginnen met beleggen: het is een grote stap. Maar als je de juiste informatie hebt, kan het ook een heel slimme stap zijn. In dit artikel geven we je tips over beleggen en de verschillende mogelijkheden die er zijn. We vertellen je over de voordelen van beleggen, maar ook over de risico's die daarbij komen kijken.

Beleggen: alle mogelijkheden

Als je wilt beginnen met beleggen, is het verstandig om eerst te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Er zijn 'ouderwetse' manieren om je geld te beleggen, zoals door aandelen te kopen, geld te stoppen in een beleggingsfonds of door grondstoffen te kopen. Maar tegenwoordig kun je ook beleggen in allerlei andere dingen, waaronder cryptomunten, zoals Bitcoin ETF DEGIRO. Je kunt ook NFT's kopen, of bepaalde producten. Zo kun je producten proberen te kopen die komende jaren stijgen in waarde. Dit kan van alles zijn, van klassieke auto's en speelkaarten tot kunstwerken. Hiervoor moet je uiteraard wel een goede kennis hebben van de producten en de markt.

Kennis en ervaring

Het belangrijkste waar je op moet letten als je gaat beleggen is de kennis die je hebt. Een goede belegging heeft alles te maken met ervaring en informatie. Ben jij heel bekend met een bepaalde markt, zoals grondstoffen? Weet jij alles over metalen of olie en kun je een goede voorspelling doen over wat de olieprijs koers gaat doen? Dan is het verstandig om dit te kiezen als belegging. Weet jij weinig van cryptomunten en technieken hierachter? Dan is het uiteraard niet verstandig om hier veel geld aan uit te geven.

Voor- en nadelen

Beleggen heeft grote voordelen. Dit komt vooral omdat geld vaak minder waard wordt. Als je geld belegt, maak je hiermee kans om meer geld te verdienen in de toekomst. Je hebt dan wel een risico dat je minder terugkrijgt dan waar je voor belegd hebt, maar dit is altijd het geval met beleggen. Er zijn ook bepaalde beleggingen die een minimale waarde behouden. Hierdoor weet je dus dat je in ieder geval niet minder terugkrijgt dan waar je voor belegd hebt.

Een nadeel van beleggen is dat je het geld ook kwijt kunt raken. Als je belegt in aandelen of cryptomunten en de prijzen dalen, verlies je geld. Dit is het risico dat je neemt als je belegt. Het is daarom belangrijk om niet te veel geld in één belegging te steken en verschillende beleggingen te doen, zodat je het risico verkleint.