4 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken

4 tips om fit te blijven tijdens het thuiswerken

Na corona is een groot deel van de werknemers thuis blijven werken. Geen reistijd, weinig afleiding en veel tijd om lekker door te werken. Maar je hebt tijdens het thuiswerken ook weinig beweging en de verleiding is groot om regelmatig wat lekkers te nemen of wat uitgebreider te lunchen. Dus hoe blijf dan fit en gezond wanneer je veel thuis werkt? In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee het je zeker lukt om fit en gezond te blijven wanneer je veel thuis werkt.

Plan je beweging tijdens je werkdag

Mensen die hun beweging of sporten inplannen bewegen meer dan mensen die dit niet doen (bron: Verantwoord Afvallen). Regelmaat is nu eenmaal iets dat ervoor zorgt dat je leeft volgens een bepaalde structuur. Probeer in te plannen dat je de ochtend bijvoorbeeld start met een wandeling. Of ga in de lunchpauze een rondje wandelen of even flink sporten in de sportschool. Wanneer je de planning erop aanpast kun je er altijd wel ruimte voor maken!

Zorg voor beweging in de pauze

Ga in de pauzes die je hebt even wat anders doen dan achter de laptop zitten. Ga geen youtube kijken wanneer je je boterham eet maar pak even een wandeling, ga de was op zolder hangen of ga iets anders actiefs doen. Heel de dag in de stoel zitten is niet goed voor je! Probeer daarom stilzitten af te wisselen met bewegen.

Sporten houdt je scherp en gezond

Het is een feit dat je jezelf weer frisser voelt als je na een paar uur werken even wat afleiding hebt. Waarom ga je dus niet dagelijks rond een uur of 10 een aantal push-ups doen, even springtouwen of een snelle workout via youtube doen? Op deze manier ben je even in beweging en gaat je hartslag weer omhoog. Dat is goed voor je gezondheid.

Zorg voor gezonde snacks in huis

Wanneer je thuis werkt zijn de snacks belangrijker dan ooit. Wanneer je veel stil zit en je gaat de verkeerde snacks eten dan gaat het snel de verkeerde kant op met je gewicht en je gezondheid. Zorg daarom dat je gezonde snacks in huis hebt. Wat groente en fruit zijn natuurlijk nooit verkeerd. Op die manier kun je rustig een keer een snack pakken tijdens het werken!