Vier schadeverzekeringen die je als ondernemer zeker moet overwegen

Vier schadeverzekeringen die je als ondernemer zeker moet overwegen

Schade aan je bedrijfsauto of een ongeluk op de werkvloer. Vervelende gebeurtenissen die je hoopt nooit mee te maken. Toch komt het weleens voor. Dan is het maar goed dat je niet te diep in de buidel moet tasten. Een goede verzekering is daarom belangrijk. Ben jij als ondernemer al voor het één en ander verzekerd? Wellicht weet je niet zo goed waar je je voor moet verzekeren. Lees dan snel verder! Wij bespreken vier zakelijke verzekeringen die je zeker moet overwegen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een schadeclaim; het is een vervelende gebeurtenis en je gaat het natuurlijk liever tegen. Toch is het soms onvermijdelijk. Een werknemer of jijzelf maakt bijvoorbeeld schade aan de spullen van een ander. Wellicht stelt een werknemer jou aansprakelijk voor een ongeluk op de werkvloer. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering komt hier goed van pas. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de kosten die daarbij komen kijken!

Bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsauto is een fijne aanwinst die komt met een aantal fiscale voordelen. Net als met een gewone auto kun je schade rijden. Het liefst draai je niet zelf op voor de kosten van de schade aan deze auto. Laat staan de kosten die je bij een ander aanricht. Met een zakelijke autoverzekering ben je verzekerd tegen beide soorten schade. Zelfs je autoaccessoires zijn meeverzekerd! 

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Helaas komt het wel eens voor dat je als bedrijf een conflict hebt met een klant, leverancier of zelfs je medewerkers. Daar heb je weleens juridische hulp voor nodig. Dit kan een dure zaak worden. Sluit daarom, als onderneming, een zakelijke rechtsbijstandsverzekering af. Zo ben je verzekerd van juridische hulp en advies bij deze conflicten.

CAR-verzekering

Je vraagt je nu wellicht af: we hebben het toch al over een autoverzekering gehad? Klopt! In dit geval staat CAR niet voor een auto. Het staat namelijk voor Construction All Risk. Deze is dus vooral handig voor bouw- en/of klusbedrijven. Je bent bijvoorbeeld verzekerd tegen schade door diefstal of brand. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade die je maakt door een uitvoeringsfout. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met elk project! 

Dit zijn vier verzekeringen die je als ondernemer zeker moet overwegen. Onder andere een zakelijke autoverzekering of een CAR-verzekering zorgen ervoor dat jij je iets minder zorgen hoeft te maken over de kosten die komen bij een vervelende gebeurtenis. Weet jij al welke verzekeringen jij zo snel mogelijk gaat regelen?