Een lening afsluiten als ondernemer?

Een lening afsluiten als ondernemer?

Beginnen met een onderneming, dat kost natuurlijk veel geld. Je hebt een startkapitaal nodig om bepaalde investeringen te kunnen doen. Je kunt met dit startkapitaal je bedrijf laten groeien, zodat je meer omzet kunt draaien. Veel ondernemers doen dit met eigen geld en dit is vaak ook de goedkoopste manier. Maar wat doe je als ondernemer als je geen eigen geld hebt? Dan moet je kijken naar het afsluiten van een zakelijke lening, zodat je investeringen kunt doen. De meeste ondernemers denken bij een lening gelijk aan rente en dat kost natuurlijk geld. Maar je kunt met een zakelijke lening juist investeringen doen die geld opleveren voor je onderneming. Hoe vraag je een lening aan? En kun je een persoonlijke lening aanvragen als ondernemer? In dit artikel gaan we dat uitgebreid uitleggen en kun je er meer over te weten komen.

Hoe vraag je een lening aan?

Voordat je een lening aanvraagt moet je kijken naar de mogelijkheden. De looptijd van een lening is maximaal 5 jaar en hier betaal je natuurlijk lang rente over. Je kunt er daarom voor kiezen om dit te verkorten om zo een stuk minder te betalen. Je moet ook een schatting maken van het leenbedrag dat je precies nodig hebt. Heb je dit allemaal bepaald? Zoek dan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van leningen. Wanneer je een zakelijke lening aanvraagt moet je ook goed kijken naar de voorwaarden die gesteld worden. Bij het aanvragen van een zakelijke lening moet je namelijk bewijsstukken opsturen. Dit zijn de jaarrekeningen, zakelijke rekening en de minimale omzet van je onderneming. Op basis van deze informatie kan de aanbieder bepalen of de lening goedgekeurd wordt of niet.

Persoonlijke lening als ondernemer

Als ondernemer kun je tegenwoordig ook een persoonlijke lening aanvragen, echter zitten hier voorwaarden aan verbonden. Je kunt met een persoonlijke lening niets investeren in je onderneming en het bestedingsdoel moet privé zijn. Je kunt met de persoonlijke lening denken aan een verbouwing van het huis, een nieuwe keuken of het kopen van een voertuig. Je tekent bij het afsluiten van de lening een verklaring bestedingsdoel, zodat je niets zakelijk kunt besteden. Met een persoonlijke lening zijn er veel voordelen en wordt het bedrag direct op je rekening gestort. Vooraf wordt de looptijd en de rente vastgesteld en deze kan, in tegenstelling tot een doorlopend krediet, niet veranderd worden. Iedere aanbieder hanteert verschillende rentepercentages, boetes, looptijden en eenmalige kosten. Je kunt door de aanbieders met elkaar te vergelijken een aanbieder vinden die aansluit op je wensen.

Geld lenen kost geld!

Je moet wanneer je geld leent, bereid zijn om de kosten hiervoor te betalen. Kies je voor een korte looptijd? Dan moet je meer kosten per maand betalen en kan het zijn dat je hiermee in de knoei komt. Schat daarom vooraf de kosten in van de betreffende lening en kijk wat de mogelijkheden zijn met de looptijd. Niet betalen zorgt voor ellende, hier staan hoge boetes op en je kunt geregistreerd komen te staan als een wanbetaler.