Bier uitgelicht: Delirium Tremens

Bier uitgelicht: Delirium Tremens

Delirium Tremens is een biersoort van hoge gisting. Dit bier wordt gebrouwen door de Belgische Brouwerij Huyghe. Het bier heeft een alcoholgehalte van 8,5 procent en heeft een roze olifant als logo. De naam van het bier, alsook het logo, verwijst naar een afkickverschijnsel dat kan optreden bij ex-alcoholisten. Deze term wordt delirium tremens genoemd. Delirium Tremens werd in 1989 op de markt gebracht en inmiddels zorgt het voor een groot deel van de omzet van Brouwerij Huyghe.

Andere soorten Delirium

Naast de Delirium Tremens zijn er ook nog enkele andere soorten van dezelfde brouwer te koop. Zo kun je Delirium Nocturnum, Delirium Christmas en Delirium Red kopen. Nocturnum heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent. De kleur is bruin-rood en qua geur ruik je een combiantie van mokka, pure chocolade en karamel. Daarnaast is gebruik gemaakt van drop en koriander kruiden. Christmas heeft daarentegen een alcoholpercentage van 10%. De kleur is kastanje amber. De smaak is fruitig en de afdrink zoet, een beetje bitter en kruidig. Red heeft hetzelfde alcoholpercentage als Nocturnum: 8,5%. Dit bier heeft een rode kleur, met een mengeling van amandel en kersen.

Delirium Tremens bier online kopen

Diverse winkels verkopen deze biersoort, maar je kunt deze biersoort ook online kopen. Er zijn diverse webshops te vinden waar je een bestelling kunt plaatsen en vervolgens heb je de Delirium Tremens binnen kort tijd in huis. Naast deze biersoort kun je natuurlijk nog veel meer soorten online bestellen. Er zijn zoals je waarschijnlijk weet legio webshops te vinden waar je bier en andere dranken kunt bestellen. Het betalen is eenvoudig en mogelijk via iDEAL, een overboeking, PayPal, Creditkaard of een andere digitale betalingsmogelijkheid. Ideaal dus als je vanuit je luie stoel bier wilt bestellen.

Kijk bij het kopen van biersoorten zoals Delirium Tremens wel goed naar de betrouwbaarheid van de website. Je wilt natuurlijk wel je aankopen doen op een betrouwbare webshop. Er zijn van de meeste webshops genoeg ervaringen online te vinden, zodat je precies kunt zien wat de sterke en zwakke punten van een webshop zijn. Bij overwegend veel positieve commentaren kun je zonder problemen een bestelling doen. Heb je vragen over de soorten bier, dan kun je het best contact opnemen met de webshop in kwestie. Zij kunnen je precies de ins en outs vertellen over de soorten die zij verkopen. Voor meer informatie over de Delirium Tremens raden we je aan om de website van de brouwer te bezoeken. Hier kun je ook een promotiefilmpje bekijken van dit overheerlijke bier.