Vergelijk uitvaartverzekeringen

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Ben jij al verzekerd tegen de kosten die een uitvaart met zich meebrengt? Meer dan 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. We begrijpen dat het niet het leukste klusje is om te doen, maar het is echt belangrijk om je hier even in te verdiepen. De kosten van een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen en als je geen verzekering hebt afgesloten dan zullen jouw nabestaanden voor deze kosten opdraaien.

Uitvaartverzekering vergelijken

De kosten van een crematie of begrafenis liggen tussen de €8.000 en €10.000 euro. Een behoorlijk bedrag waar je jouw nabestaanden niet mee wilt opzadelen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten weet je dat de kosten voor jouw uitvaart gedekt zijn. Op Uitvaartdirekt.nl kun je de verschillende uitvaartverzekeringen en uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Je kunt dan een keuze maken uit de natura uitvaartverzekering waarbij de producten en diensten voor je uitvaart geregeld zullen worden. Maar je kunt ook een kapitaal verzekering afsluiten zodat er een geldbedrag vrijkomt na overlijden waarmee jouw nabestaanden de uitvaart kunnen verzorgen.

Afsluiten

Welke uitvaartverzekering je ook wilt afsluiten neem er de tijd voor en zet al jouw uitvaartwensen op papier. Het afsluiten van een begrafenisverzekering zoals deze verzekering ook wel genoemd wordt doe je hoogstwaarschijnlijk maar een keer in je leven. Het is dus belangrijk om voor de verzekering te kiezen die aansluit bij jouw uitvaartwensen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een bepaalde verzekering dan heb je altijd nog de mogelijkheid om je wensen aan te passen. Dit kun je online regelen. Wat niet kan is overstappen van uitvaartverzekeraar en dat je het opgebouwde kapitaal meeverhuisd.

Keuze uitvaartverzekeraar

In Nederland zijn meerdere uitvaartverzekeraars actief die al tientallen jaren ervaring hebben in de uitvaartbranche. Als je voor een verzekeraar kiest weet je dus wel dat je uitvaart goed geregeld gaat worden. Het enige wat de keuze voor een bepaalde verzekeraar kan bepalen is het soort uitvaartverzekering wat ze aanbieden en de voorwaarden en premie. Niet iedere uitvaartverzekeraar biedt alle soorten uitvaartverzekeringen aan en de premie verschilt bovendien per verzekeraar. De premie kan behoorlijk verschillen daarom is het verstandig om de uitvaartverzekeringen goed te vergelijken.