Snel een zakelijke lening regelen?

Snel een zakelijke lening regelen?

Als ondernemer heb je doorgaans veel taken en verantwoordelijkheden, denk hierbij aan marketing, commercie, personeelsbeleid, inkoop, belastingen en financiën. Hierdoor nemen ondernemers in veel gevallen het besluit om de eerste aanbieding voor een zakelijke lening te accepteren. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer nodig, je kan namelijk gewoon gratis gebruik maken van een vergelijksplatform!

Wat is een vergelijkingsplatform

De naam zegt het al, via een vergelijkingsplatform kan je aanbiedingen voor zakelijke leningen van meerdere kredietverleners vergelijken. Je doet eenmalig een financieringsaanvraag op het platform, dit duurt maximaal 2 minuten, en het platform zorgt dat deze automatisch verzonden wordt naar meerdere kredietverleners. Mochten de kredietverleners geïnteresseerd zijn, dan doen ze een financieringsaanbieding. Binnen 24 uur heb je meerdere aanbiedingen welke overzichtelijk worden gepresenteerd. Vervolgens kan je zelf kiezen welke lening het beste bij jouw onderneming en situatie past, dit is voor iedere onderneming anders.

Informatie voor een zakelijke lening

Over het algemeen hebben de kredietverleners de transactiehistorie over je zakelijke rekening nodig. De kredietverleners maken op basis van deze informatie een inschatting van het leenbedrag en de rente van de zakelijke lening. In sommige gevallen wordt er ook nog gekeken naar de jaarrekeningen en de IB aangifte van de ondernemer.

Advies voor een zakelijke lening

Veel ondernemers hebben ook behoefte aan advies bij het aangaan van een zakelijke lening. Een groot voordeel is dat de vergelijkingsplatforms in veel gevallen ervaren adviseurs in dienst hebben. Deze adviseurs zien elke dag tientallen financieringsaanbiedingen voorbij komen en weten daardoor goed of je een goede aanbieding hebt ontvangen.

Voor wie is een vergelijkingsplatform voor zakelijke leningen

De vergelijkingsservice voor zakelijke leningen is voor iedere onderneming gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de KVK. Dit is dus onafhankelijk van de leeftijd van de onderneming, je branche, je omvang en je financieringsdoel. Voor iedere onderneming zijn er mogelijkheden.

Kosten

De kosten van de vergelijkingsservices lopen enorm uiteen. Sommige vergelijkingssites vragen een vergoeding voor de dienst die ze verlenen, anderen zijn volledig gratis. Over het algemeen benaderen zij dezelfde kredietverleners, dus het kan geen kwaad om de gratis vergelijkingsplatforms te gebruiken.

Een voorbeeld van een gratis vergelijkingsservice voor zakelijke leningen is Kompar. Zij werken samen met ruim 10 kredietverleners in Nederland. Je doet daar een aanvraag binnen 2 minuten, voegt informatie bij en binnen enkele uren heb je financieringsaanbieding. Daarnaast adviseren zij je gedurende het gehele proces.