Bitcoin kopen? Hier moet je rekening mee houden

Bitcoin kopen? Hier moet je rekening mee houden

Je eerste keer Bitcoin kopen is altijd spannend. Wellicht heb je het aanbevolen gekregen van een kennis of heb je je eigen onderzoek gedaan.

In dit artikel zal ik je op weg helpen!

Bitcoin is volatiel

Crypto is nog steeds geen volwassen markt, en is daarom ook volatiel. De Bitcoin en Ethereum prijs kan op de korte termijn dus alle kanten op gaan (ten minste zo lijkt het). Kan je hier niet goed tegen? Dan is het verstandig om Bitcoin te kopen en niet meer naar de prijs te kijken. Een lange termijn visie is erg belangrijk met Bitcoin.

Kijk naar de koers

Je hoeft geen technisch analist te zijn om te ontdekken dat wanneer Bitcoin de afgelopen week 100% gestegen is het tijd zal worden voor een correctie omlaag. Wij vinden het dan verstandiger om even te wachten op deze correctie om dan in te stappen. Bitcoin kopen doe je op rode dagen, en verkopen doe je op groene dagen. Een belangrijke regel om te onthouden!

Veilig opslaan

Aangezien je zelf verantwoordelijk bent voor je Bitcoin is het cruciaal om je Bitcoin veilig op te slaan. Voor de meeste mensen is een hardware wallet zoals een Ledger of Trezor de meest veilige manier crypto beheer. Echter heb je hiervoor wel technische kennis nodig. Het alternatief is je crypto op een exchange laten staan. Daar garanderen ze 99% veiligheid, maar kan je crypto bij een hack verloren gaan. Zorg daarom altijd voor een goede verificatie bij het inloggen en een sterk wachtwoord.

Nederlandse brokers

Bitcoin kopen is het meest eenvoudig bij Nederlandse brokers. Een simpele zoekopdracht als “Bitcoin kopen” en je ontdekt diverse Nederlandse brokers. Je kan daar in de meeste gevallen ook met iDeal betalen.

Crypto versturen

Ter afsluiting wil ik heel belangrijk advies mee geven over wanneer je je crypto gaat versturen. Ook hier zie ik het namelijk vaak mis gaan.

Wanneer je namelijk je Bitcoin gaat versturen naar een Ethereum adres zal al je Bitcoin verloren gaan. Controleer daarom altijd dubbel dat je je crypto verstuurt aan het juiste adres. Tip: Verstuur je Ethereum in het weekend. De fees zijn dan vele malen lager.