Apple producten betaalopties

Apple producten betaalopties

Welke betaalopties heb je bij het kopen van Apple producten?

Als je over voldoende geld op je rekening beschikt is het een goed idee om Apple producten ook direct te betalen via bijvoorbeeld iDeal. Je kunt er ook voor kiezen voor om een Apple watch in termijnen betalen. Je krijgt dat het product direct opgestuurd maar betaalt pas achteraf in termijnen. Je kunt hiervoor terecht bij webwinkels als Wehkamp en de Media markt.

Welke aanbieders zijn er?

Ten eerste is er Tinka. Deze partij zorgt ervoor dat je tegen een rente van 9.9% per jaar je aankoop kunt financieren. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om je Apple product achteraf te betalen via Afterpay of Creditcard. Je betaalt je Apple watch dan in 1 keer maar wel pas aan het einde van de maand of na 30 dagen. Naast deze betaalopties heb je de volgende aanbieders: Billink, Spraypay, Klarna, in 3 en Creditclick.

De iPhone in termijnen betalen

Je kunt natuurlijk een abonnement afsluiten op je iphone. Maar iPhone in termijnen betalen is zeker ook iets wat je kunt overwegen. Je betaalt dan per maand een vast bedrag met een vast rentepercentage. Naast termijnbetaling is ook het huren van een iPhone een optie als je niet in één keer meer dan 500 euro tot je beschikking hebt.

Wat is het voordeel van in termijnen betalen?

Je kunt het product eerst zien voordat je betaalt. Daarnaast is het soms het geval dat je wel het geld gaat krijgen, maar nu nog even niet op je rekening hebt staan. Dan is afbetaling een serieuze optie. Bijkomend voordeel is dat er tegenwoordig een maximum zit aan de rente die aanbieders van kopen op afbetaling mogen berekenen. Deze rente is wettelijk vastgesteld op 9.9%.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste is dat je je beseft dat je boven de €250 een positieve BKR registratie krijgt. Het is wel belangrijk dat je op tijd je maandelijkse bedrag betaalt anders loop je het risico dat je registratie wordt omgezet in een negatie registratie. Dit kan gevolgen hebben voor als je een hypotheek wil afsluiten of bijvoorbeeld een auto wil leasen. De apps van deze aanbieders geven goed inzicht in welk bedrag nog openstaat en wanneer de volgende betaling moet gaan plaatsvinden.

Let op geld lenen kost geld

Koop op afbetaling kan heel handig zijn, maar ga er wel verantwoord mee om en besef dat geld lenen ook geld kost. In dit geval dus een rente van 9.9% per jaar.