Heb jij al een creditcard?

Heb jij al een creditcard?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat veel mensen binnenkort weer op vakantie gaan. Als je naar het buitenland gaat, moet je even controleren of je daar wel met je bankpas kunt betalen. Niet alle landen accepteren je bankpas en je wilt niet zonder geld komen te zitten. Een eenvoudige manier om altijd zeker te zijn dat je kunt betalen, is door een creditcard te nemen. Deze manier van betalen wordt in bijna alle landen geaccepteerd. Bovendien zijn vrijwel al je aankopen gelijk voor een bepaalde tijd verzekerd. Daardoor is deze pas niet alleen het ideale betaalmiddel, maar voorkomt het ook een hoop teleurstellingen. Welke mogelijkheden zijn er?

Welke ANBW creditcard heb jij nodig?

Voor een creditcard kun je tot je bank wenden, maar er zijn veel meer mogelijkheden beschikbaar. Deze zijn wellicht interessanter voor je omdat zij soms heel veel voordelen bieden. Zo is er bijvoorbeeld de ANWB creditcard. Deze kaart kan aangevraagd worden door leden van de ANWB en vervolgens kunnen zij over de hele wereld betalen. De kaart is verkrijgbaar in drie varianten: de Visa Basic, de Visa Silver en de Visa Gold creditcard. Iedere kaart heeft zijn eigen voordelen, zo is de basic creditcard voordeliger, maar is de bestedingslimiet per maand lager. Bekijk de opties daarom even om te zien welke pas het beste bij je past.

Hoe werkt een creditcard?

Als je een creditcard hebt, kun je aankopen vanuit het betaallimiet. Dat houdt in dat je je aankoop pas aan het eind van de maand hoeft te betalen. Dat kan heel handig zijn wanneer je weet dat er geld aankomt, maar het nu nog niet beschikbaar is. Aan het eind van de maand wordt het geld automatisch van je rekening afgeschreven, maar wanneer je eerder wilt betalen, is dat ook mogelijk. De pas kan over de hele wereld gebruikt worden en ook voor online aankopen is de pas zeer geschikt. Je krijgt namelijk ook een ‘niet-geleverd’-verzekering: is je pakketje nooit aangekomen, dan zijn de kosten toch gedekt.

Wil je een aanvraag doen?

Als je een creditcard wilt aanvragen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je tenminste 18 jaar oud zijn en in Nederland woonachtig zijn. Je minimuminkomen per maand moet 1.150 zijn en je moet een Nederlands IBAN-bankrekeningnummer hebben. Na je aanvraag zal een check bij het BKR gedaan worden om te kijken of je de afgelopen zeven jaar geen betalingsachterstanden hebt gehad. Is dit niet het geval, dan wordt je aanvraag goedgekeurd en heb je je pas binnen een paar dagen in huis. Je kunt deze dan gelijk gaan gebruiken. Voldoe je niet aan deze eisen dan heeft ANWB ook een oplossing namelijk de ANWB GO Card. Dit is een creditcard waar je vooraf geld op stort. Er is dus geen betaallimiet en hierdoor vervalt het minimum inkomen en de BKR controle.