Zo blijf je fit bij een kantoorbaan

Zo blijf je fit bij een kantoorbaan

Een groot deel van de mensen werkt op een kantoor. Hierdoor zit je veel stil en loop je het risico en niet aan je dagelijkse beweging komt. Zeker als je wat verder weg werkt en met de auto naar het werk gaat.Daarom geven we je 5 tips om fit te blijven tijdens het kantoorwerk. Want stilzitten is het nieuwe roken zeggen ze wel eens.

1. Zorg voor een goede start

Zorg dat je op tijd op staat zodat je voldoende tijd hebt om in de ochtend de kinderen de deur uit te werken en op tijd te vertrekken zodat als het mogelijk is je lekker op de fiets kunt gaan. Hiermee kun je de dag lekker starten en al flink wat beweging pakken. Werk je te ver van huis? Dan kun je ook proberen regelmatig thuis te werken. Je kunt dan bijvoorbeeld een inklapbare hometrainer (aantal goede modellen vind je bij Verantwoord Afvallen) onder je bureau te plaatsen en flink wat stappen te lopen wanneer je de mailtje beantwoord!

2. Pauzes 

Zorg dat je tijdens de pauzes even wat beweging pakt. Loop tijdens de pauze lekker een rondje om. Hiermee kun je al lekker wat beweging pakken. Werk je thuis en heb je thuis een hometrainer of crosstrainer staan? Dan kun je ook lekker even gaan sporten. Je start daarna lekker aan je tweede helft van je werkdag!

3. Zorg voor gezonde snacks

Wanneer je veel stilzit zijn gezonde snacks heel belangrijk. Wanneer je door kantoorwerk weinig calorieën verbrand en heel veel calorierijke snacks eet dan kun je snel aankomen. Zorg daarom dat je altijd een gezonde snack meeneemt naar het kantoor. Wat fruit of snackgroente zijn fijn om op te knabbelen en ook heel gezond en bevatten weinig calorieën! Een goede keuze dus voor tijdens het werken.

4. Neem je eigen lunch mee

Veel bedrijven hebben een uitgebreide catering. Je kunt er de lekkerste dingen kopen tijdens de lunch. Vaak ook heel ongezonde en calorierijke producten. Zorg daarom dat je altijd je eigen lunch meeneemt naar het kantoor. Je kunt zorgen voor een gezonde lunch en het is nog een stuk gezonder ook!

5. Drink veel

Probeer regelmatig een kopje koffie of thee te gaan halen. Op die manier loop je regelmatig een rondje en blijf je in beweging en geef je je ogen ook even rust van het beeldscherm.

Met deze tips blijf je fit en gezond tijdens je kantoorbaan. Hopelijk heb je er iets aan.