Wat is een pasjeshouder?

Wat is een pasjeshouder?

Een pasjeshouder is een klein accessoire dat lijkt op een portemonnee en in jouw zak past. Dit kleine accessoire is vooral bedoeld om al jouw pasjes in te bewaren, zoals creditcards, bankpassen, identiteitskaarten en nog veel meer. Een pasjeshouder is een zeer handige manier om al jouw kaarten vast te houden. Je kunt er elke kaart gemakkelijk en snel uithalen. Daarom worden pasjeshouder van secrid het vaakst gebruikt voor identiteitskaarten en creditcards, omdat mensen die de hele tijd gebruiken. Sommige pasjeshouders bevatten ook een pin om een beetje papiergeld in te bewaren. 

Is een pasjeshouder beter dan een portemonnee?

Dit is een zeer subjectieve vraag. Hoewel deze twee bijna hetzelfde doel hebben, verschillen ze qua gebruiksgemak. Dit is afhankelijk van het doel. Wil je iets compacts en lichts om al je pasjes in mee te nemen, dan is de pasjeshouder iets voor jou. Maar als je een klein accessoire wilt om zowel jouw kaarten als jouw geld mee te nemen, dan kun je beter kiezen voor een portemonnee of zelfs een handtas. Het belangrijkste voordeel van een pasjeshouder boven de portemonnee is dat hij handiger is om te dragen, omdat hij niet uit je zak puilt. Je kunt zelfs jouw telefoon en de kaarthouder in dezelfde zak stoppen en het zal slechts een kleine uitstulping aan het oppervlak van jouw broek hebben.

Welke materialen worden gebruikt om een pasjeshouder te maken?

Een pasjeshouder kan van verschillende materialen worden gemaakt. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, ontwerpen en stijlen. Je kunt pasjeshouders vinden van onder andere metaal, plastic en leer. Een pasjeshouder is erg stevig en veerkrachtig, zelfs die van plastic. Zorg er wel voor dat je een hoogwaardige of premium variant koopt voor de best mogelijke kwaliteit. De metalen pasjeshouder zijn ook een stuk populairder. Dat komt doordat metalen pasjeshouders er minder opvallend en minimalistischer uitzien. Het ziet er cooler uit in vergelijking met andere materialen. Dat komt vooral door de verschillende ontwerpen die gegraveerd kunnen worden in het oppervlak.

Wanneer moet je een pasjeshouder gebruiken?

Het beste moment om een pasjeshouder te gebruiken is als je meer dan één kaart bij je draagt. Dat wil zeggen als je meerdere creditcards, bankpassen, klantenkaarten, cadeaukaarten of andere soorten kaarten hebt die je op elk moment tevoorschijn moet kunnen halen. Portemonnees zijn meestal een gedoe om uit je zak te halen vanwege het relatief dikke formaat. Bovendien zijn pasjes in portefeuilles niet echt goed georganiseerd. Dus wanneer je een pasje moet pakken, zul je die niet zo snel kunnen pakken. De pasjeshouder biedt de oplossing hiervoor, namelijk snelle toegang tot al jouw kaarten.