Voordelig kunstgras voor de tuin

Voordelig kunstgras voor de tuin

Wil jij wat meer groen in je tuin? Dan is het altijd leuk om wat gras aan te leggen. Zeker als je een grote tuin hebt en een gezin met kinderen, is het leuk om wat gras te hebben waarop ze kunnen spelen. Voor veel mensen is het tegenwoordig echter een stuk slimmer om te kiezen voor kunstgras. Er zitten namelijk enorme voordelen aan kunstgras. Het is bijvoorbeeld een stuk makkelijker te onderhouden. Hieronder lees je meer over kunstgras en de vele verschillen met echt gras.

Waarom kiezen voor kunstgras?

Zoals hierboven genoemd, is kunstgras een stuk makkelijker te onderhouden. Dit is het voornaamste voordeel van kunstgras. Je hoeft de grasmat nooit bij te knippen of snoeien en je hoeft nooit te sproeien en bemesten. Ook groeit er weinig onkruid in kunstgras, waardoor je minder werk eraan hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over te veel of te weinig zon op het gras en een zwembad, stoelen of tuinmeubels kunnen gerust de hele zomer blijven staan. Kunstgras is erg milieuvriendelijk en nieuwe kunstgrasmatten verkleuren niet door zonlicht. Het hele jaar door heb je dus een mooi, groen stukje gras. Kunstgras is ook geschikt voor alle weersomstandigheden en gaat niet snel kapot.

Kunstgras gaat meestal erg lang mee, minimaal 10 jaar, maar vaak wel meer dan 20 jaar. De mat is gemakkelijk aan te leggen. Iedereen kan dit doen. Het is erg makkelijk toe te passen in iedere tuin. Kunstgras is namelijk verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ook heb je matten van verschillende prijzen, waardoor er een mat is binnen ieder budget.

Enkele nadelen

Daarnaast zitten er nog enkele kleine nadelen aan kunstgras kopen. Eén hiervan is dat de matten wat duurder zijn dan gewoon gras. Deze kosten heb je meestal al snel terugverdiend, doordat de onderhoud veel makkelijker en goedkoper is en omdat kunstgras veel langer meegaat. Verder kan kunstgras ook erg warm worden in de zomer, hier moet je zeker rekening mee houden. Ook heb je niet de lekkere geur van vers gemaaid gras. Staat de grasmat de hele zomer in de schaduw? Dan moet je soms ook opletten voor mogelijke onkruid en mos, maar meestal valt dit erg mee.