Vintage vloerkleed voor een scherpe prijs

Vintage vloerkleed voor een scherpe prijs

Ben jij op zoek naar wat verandering binnen je woonkamer? Dan kun je dit op veel manieren doen. Je kunt zoeken naar nieuwe meubels, zorgen voor sfeervolle, warme verlichting of simpelweg de inrichting van de kamer veranderen. Hierdoor kun je de woonkamer al snel een unieke, nieuwe uitstraling geven. Een vloerkleed kan de sfeer en uitstraling van de kamer ook flink veranderen. De meeste woningen hebben op de grond tegels, laminaat of houten planken. Deze ondergrond is dus erg eentonig. Het neerleggen van een mooi vloerkleed kan de kamer dus wat opvrolijken. Een vintage vloerkleed hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende opties bij vloerkleden.

Vloerkleden in de woonkamer

Vooral in de woonkamer zijn vloerkleden erg toepasselijk. Je wil namelijk dat dit een gezellige, knusse plek is in je woning. Hier wil je gezellig 's avonds kunnen zitten met je partner, gezin of met vrienden. Een vloerkleed kan daarbij goed helpen. Zeker als je tegels of laminaat als ondergrond hebt, kan een vloerkleed prettig zijn. De stof voelt een stuk fijner en warmer aan, waardoor het prettiger is om hierop te lopen. Wel moet je natuurlijk uitkijken met eten en drinken, zeker als je het kleed onder de tafel wil neerleggen. Gelukkig zijn er steeds betere manieren om een vloerkleed schoon te maken.

Stoffen, kleuren en maten

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk om de juiste opties te kiezen bij jouw kamer. De kleur moet natuurlijk goed passen bij de rest van de inrichting. Ook kun je kiezen voor verschillende bedrukkingen en patronen op het kleed. Je kunt kiezen voor bekende stoffen, zoals wol, katoen of velvet. Je kunt ook wat onbekendere stoffen kiezen voor het kleed. Zo heb je bijvoorbeeld vloerkleden van jute of sisal. De ene stof heeft net weer wat voordelen en nadelen over de rest, dus de keuze is helemaal aan jezelf. Bij de meeste winkels kun je precies zien waar het vintage vloerkleed van gemaakt is. Soms is het kleed namelijk een mix van twee stoffen. Veel katoenen kleden zijn bijvoorbeeld slechts deels gemaakt van katoen. Zo weet je precies wat je koopt.