Hoeveel kun je besparen door taxfree te shopppen op Schiphol?

Hoeveel kun je besparen door taxfree te shopppen op Schiphol?

Schiphol Airport is niet alleen een belangrijke hub voor reizigers, maar ook een populaire bestemming voor shoppers. Veel mensen maken gebruik van de belastingvrije winkels op de luchthaven, waar ze een breed scala aan producten kunnen kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Maar hoeveel kun je eigenlijk besparen door taxfree te shoppen op Schiphol? In dit artikel zullen we dit onderzoeken en je laten zien hoe je kunt profiteren van deze voordelige winkelmogelijkheden.

De voordelen van taxfree shoppen op Schiphol

Een breed aanbod van producten

Bij de taxfree winkels op Schiphol kun je bijna alles vinden wat je nodig hebt tijdens je reis. Van parfum, cosmetica en drank tot kleding, elektronica en accessoires, er is voor ieder wat wils. Bovendien zijn de winkels van bekende merken en heb je de garantie dat je kwaliteitsproducten koopt.

Aantrekkelijke prijzen

Een van de belangrijkste voordelen van taxfree winkelen op Schiphol is dat de prijzen vaak aanzienlijk lager zijn dan elders. Dit komt doordat je geen belasting hoeft te betalen over je aankopen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen, vooral voor producten waarop normaal gesproken een hoog belastingtarief wordt geheven, zoals alcohol en tabak.

Mogelijkheid om prijzen te vergelijken

Voordat je je aankopen doet, kun je de prijzen van verschillende winkels op Schiphol vergelijken. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van de Schiphol app of website, waar je alle winkels en hun aanbiedingen kunt vinden. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de beste deal krijgt en maximaal profiteert van de belastingvrije prijzen.

Hoeveel kun je besparen?

De exacte hoeveelheid die je kunt besparen door taxfree te shoppen op Schiphol is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type product dat je koopt en de belastingtarieven in jouw land van bestemming. Over het algemeen geldt echter dat je tot wel 20% kunt besparen op de normale winkelprijzen.

Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden:

Parfum

Parfum is een populair item om taxfree te kopen. Normaal gesproken betaal je in Nederland 21% belasting over parfum. Door je parfum op Schiphol te kopen, bespaar je dus direct dit bedrag. Stel dat je een parfum van €100 koopt, dan bespaar je €21.

Alcohol

Alcoholische dranken zijn vaak goedkoper in taxfree winkels. Stel dat je een fles whisky van €50 koopt en je normaal gesproken 50% belasting betaalt in jouw land, dan bespaar je €25 door deze fles op Schiphol te kopen.

Elektronica

Hoewel elektronica doorgaans niet zo'n groot belastingvoordeel biedt, kunnen er nog steeds besparingen worden gerealiseerd. Stel dat je een gadget van €200 koopt en je normaal gesproken 10% belasting betaalt, dan bespaar je €20 op Schiphol.

Conclusie

Door taxfree te shoppen op Schiphol kun je aanzienlijke besparingen realiseren. Of je nu parfum, alcohol, elektronica of andere producten koopt, de belastingvrije prijzen maken het mogelijk om tot wel 20% te besparen op je aankopen. Doe van tevoren wat onderzoek en vergelijk prijzen om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt. Geniet van je reis en profiteer van de voordelige winkelmogelijkheden op Schiphol! Meer informatie op vluchtenschiphol.nl.