Met deze 4 tips heb je een betere kans op verkoop van je huis!

Met deze 4 tips heb je een betere kans op verkoop van je huis!

In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe jij jouw huis beter kan verkopen. Het is belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten wanneer kijkers jouw huis komen bezichtigen. Een eerste indruk maak je namelijk maar één keer. Zorg er daarom voor dat jouw huis er niet alleen op foto’s er goed uit ziet. Potentiële kijkers haken namelijk sneller af wanneer een huis er op de foto’s beter uitziet dan in het echt. 

Voorkom geborgen gebreken

Wanneer jouw huis al wat ouder is kan het zomaar zijn dat het huis geborgen gebreken heeft. Het is daarom verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren voor de verkoop van het huis. Vaak voert de koper zelf ook een keuring uit. Wanneer jij dit niet laat doen en de koper ontdekt gebreken, dan kan het nadelig voor jou uitpakken. De koper zal dan in onderhandeling gaan voor een langere prijs om deze gebreken te kunnen herstellen. Wanneer jij dit direct bij de verkoop meldt dan weet de koper wat hij kan verwachten. Maar wat valt er nou onder een verborgen gebrek? 

Funderingsproblemen

Asbest en houtworm

Onzichtbare scheuren in de muren en vloeren

Beschadigde of verrotte dakconstructies

Vervuilde grond rondom het huis

Wil je hier toch wat advies over inwinnen? Dan kun je terecht bij Makelaar Alphen aan den Rijn.

De tuin en het buitenaanzicht

De tuin is natuurlijk het visitekaartje van jouw huis. Samen met het buitenaanzicht, is de tuin het eerste dat de potentiële koper te zien krijgt. Het is daarom ook van belang dat jouw tuin en het buitenaanzicht van het huis op orde zijn. Het is namelijk een kleine moeite om het er goed en onderhouden uit te laten zien. Snoei de heg, wied het onkruid weg, spoel de tuinset af en maai het gras. Daarnaast laat je je huis er een stuk beter uit te zien door het een nieuw likje verf te geven of door de tegels schoon te sproeien met een hogedrukspuit.

Vraag een energielabel aan

Controleer bij de verkoop van het huis of jouw huis al voorzien is van een energielabel. Is dit niet het geval? Dan zul jij een energielabel aan moeten vragen bij een energieadviseur. Wanneer het een nieuwbouw huis betreft dan krijgt het huis bij oplevering een energielabel en hoeft het de komende 19 jaar niet opnieuw te worden aangevraagd. Heeft jouw woning nog geen energielabel? Hier kan jij bijvoorbeeld een energielabel aanvragen in Alphen aan den Rijn. Wil je dit in een andere gemeente doen? Zoek dit dan even online. 

We wensen je veel plezier en succes tijdens de verkoop van het huis!