Lager ziekteverzuim? Wij hebben 3 goede tips voor je!

Lager ziekteverzuim? Wij hebben 3 goede tips voor je!

Het is voor elke werkgever van groot belang om het ziekteverzuim onder werknemers zo laag mogelijk te houden. Een hoog ziekteverzuim kan namelijk zorgen voor hoge kosten, verlies van productiviteit en een negatieve werksfeer. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het ziekteverzuim te verlagen. In dit artikel delen wij 3 goede tips met je!

Goede bureaustoelen

Eén van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim is het krijgen van lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Een slechte bureaustoel kan hier aan bijdragen. Het is daarom van groot belang om te investeren in goede bureaustoelen voor je werknemers. Een goede bureaustoel zorgt voor een ergonomische werkhouding en voorkomt lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekklachten. Het is belangrijk om te kiezen voor stoelen met voldoende verstelmogelijkheden, zodat elke werknemer de stoel naar zijn of haar lichaam kan aanpassen. Door te investeren in goede bureaustoelen kun je het ziekteverzuim aanzienlijk verminderen.

Verzekeren

Het is verstandig om je als werkgever te verzekeren tegen ziekteverzuim. Een ziekteverzuimverzekering biedt namelijk financiële zekerheid in het geval van ziekteverzuim onder je werknemers. Met een ziekteverzuimverzekering kun je als werkgever de kosten voor loondoorbetaling bij ziekte gedeeltelijk of volledig vergoed krijgen. Dit kan erg belangrijk zijn, vooral als je een klein bedrijf hebt waarbij de financiële reserves beperkt zijn. Een ziekteverzuimverzekering kan je helpen om hoge kosten als gevolg van ziekteverzuim op te vangen en kan dus bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim.

Gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving kan bijdragen aan het voorkomen van ziekteverzuim. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een schone en veilige werkplek. Zorg ervoor dat er voldoende frisse lucht en daglicht in de ruimte komt, dit draagt bij aan de algehele gezondheid en vitaliteit van werknemers. Daarnaast is een goede hygiëne van groot belang. Zorg ervoor dat er voldoende reinigingsmiddelen aanwezig zijn en maak regelmatig schoon. Dit verkleint de kans op besmetting en het verspreiden van ziektekiemen. Een gezonde werkomgeving kan het ziekteverzuim verminderen en de gezondheid en productiviteit van werknemers vergroten.

Door te investeren in goede bureaustoelen, je te verzekeren tegen ziekteverzuim en te zorgen voor een gezonde werkomgeving kun je als werkgever het ziekteverzuim onder werknemers aanzienlijk verlagen. Het is belangrijk om te blijven investeren in preventie, zodat lichamelijke klachten en ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het verzekeren tegen ziekteverzuim een verstandige keuze om financiële zekerheid te bieden in het geval van ziekteverzuim. Een gezonde werkomgeving zorgt ervoor dat werknemers zich prettig voelen en gezond kunnen werken. Het voorkomen van ziekteverzuim is niet alleen belangrijk voor de werknemers, maar ook voor de werkgever zelf. Door een lagere verzuimlast kunnen kosten worden bespaard en kan de productiviteit worden verhoogd.

Kortom, met goede bureaustoelen, een passende verzekering en een gezonde werkomgeving kun je als werkgever het ziekteverzuim onder werknemers effectief verlagen. Investeer in de gezondheid van je werknemers en zorg voor een prettige en veilige werkomgeving. Op deze manier kunnen zowel de werknemers als de werkgever profiteren van een lager ziekteverzuim en een verbeterde productiviteit.