Geld besparen in jouw organisatie? Denk aan deze tips

Geld besparen in jouw organisatie? Denk aan deze tips

Het besparen van geld is iets dat voor iedereen interessant is. Voor een particulier betekent het dat je extra geld te besteden hebt aan dingen die je leuk vindt. Voor een organisatie betekent het dat er meer winst wordt gemaakt of dat er meer geïnvesteerd kan worden in andere projecten. Hierin geldt over het algemeen. Hoe groter een organisatie, hoe gemakkelijker men hier ook geld in kan besparen. Er zijn immers ook meer kostenposten waardoor u ook gemakkelijker een kostenpost kunt vinden om op te besparen. Een kostenpost die voor grote organisaties nog wel eens kan oplopen zijn de kosten voor een magazijn met stellingen. Als deze niet het juiste onderhoud krijgen, kunnen deze spullen nooit de gewenste levensduur behalen. Het is daarom essentieel dat deze goed onderhouden en gekeurd worden. Ben jij nu benieuwd hoe het magazijnstellingen keuren jouw organisatie geld op kan leveren? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Welke stellingen zijn verplicht om te keuren?

Volgens de Europese wetgeving moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd te worden. Hierbij moet voldaan worden aan Europees geldende normen. Op deze manier kan u de veiligheid van uw personeel. Tijdens de keuring worden de NEN-EN 15635 en NPR 5055-1 normen gehanteerd. Deze keuring dient tenminste één keer per jaar uitgevoerd te worden. Daarnaast moet er een keuring plaatsvinden wanneer er schade ontstaat aan de stellingen. Door dit met deze regelmaat uit te voeren weet je zeker dat ze heel lang meegaan. In eerste instantie zal het keuren dan ook wel wat kosten, maar met de verlenging van de levensduur van de producten zullen de kosten van het keuren meer dan uit kunnen. De volgende stellingen zijn verplicht om gekeurd te worden:

Palletstellingen

Draagarmstellingen

Inrijstellingen

Entresolvloer

Wie mag uw stelling keuren?

DPV Montage mag uw magazijn stelling keuren. Tijdens het keuren maken de gecertificeerde keurders gebruik van een checklist. Vervolgens gaan zij stap voor stap door uw magazijn. Deze wordt geïnspecteerd en in kaart gebracht. Wanneer de checklist voltooid is, wordt deze omgezet in een uitgebreide rapportage. De rapportage maakt inzichtelijk hoe uw magazijn ervoor staat. Vervolgens brengt de keurder een advies uit. Wanneer dit noodzakelijk is dient u vervolgstappen te ondernemen om de veiligheid voor uw personeel te verhogen.

Wanneer moet ik mijn stelling laten keuren?

Vanuit de Arbowet is er een basis gelegd voor wanneer een inspectie verplicht is. Dan moet u een inspecteur inschakelen om de veiligheid van uw magazijn te laten controleren. De vastgestelde momenten zijn:

- Na inspectie, verplaatsing of verbouwing van uw magazijn

- Na het repareren van (ernstige) schade

- Jaarlijks vastgesteld moment