Is investeren in vastgoed nog interessant?

Is investeren in vastgoed nog interessant?

Is vastgoed investeren nog interessant? Dat is de vraag die veel mensen zich afvragen. De laatste tijd zijn er veel veranderingen geweest in de vastgoedmarkt, en daardoor lijkt het soms onduidelijk of het nog wel slim is om te investeren in vastgoed. In dit artikel geven we je een overzicht van de huidige situatie op de vastgoedmarkt en vertellen we je of we nog steeds aanraden om te investeren in vastgoed. Een lening aanvragen en een huis kopen om deze vervolgens te verhuren?

Kopersmarkt

De vastgoedmarkt is de laatste tijd flink in beweging. Er zijn veel veranderingen gaande, en dat maakt het soms lastig om te bepalen of investeren in vastgoed nog wel interessant is. Op dit moment is er sprake van een kopersmarkt op de woningmarkt. Dat betekent dat er meer kopers zijn dan verkopers, waardoor de prijzen stijgen. Je zou dus denken dat het nu verstandig is om te investeren in vastgoed, want je kunt ervan verwachten dat de waarde van je investering zal toenemen.

Stijgende hypotheekrente

Maar aan de andere kant stijgt ook de hypotheekrente enorm. Dit maakt het voor veel mensen lastiger om een huis te kopen, en dus zullen er minder huizen verkocht worden. Dit kan ervoor zorgen dat de prijzen van huizen weer gaan dalen, en dat is natuurlijk minder interessant voor investeerders.

Beperkt aanbod

Los van de stijgende hypotheekrente lijkt het er toch op dat er te weinig huizen zijn op dit moment. Dit komt doordat de bouw niet kan bijbenen met de huidige vraag, waardoor er een tekort aan huizen is. Op dit moment zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een huis, maar het aanbod is en blijft voorlopig beperkt. Dit kan ervoor zorgen dat de prijzen weer gaan stijgen, en dat maakt investeren in vastgoed wel weer interessant.

Wat denken wij?

Er zijn te veel variabelen om een goed advies te kunnen geven over investeren in vastgoed. Wat we wel kunnen zeggen is dat er momenteel sprake is van een kopersmarkt, maar dat de rente stijgt en het aanbod beperkt blijft. Dit kan ervoor zorgen dat de prijzen weer gaan stijgen, maar dat is natuurlijk geen garantie.

Het is altijd raadzaam om eens te kijken of je ergens een hypotheek kunt afsluiten en wat het bedrag is dat je ongeveer kunt gaan lenen. Verder zou je ook naar alternatieve kunnen kijken, bijvoorbeeld door elders geld te lenen of eigen geld in te leggen. Hierdoor heb je geen last van de stijgende hypotheekrente. Er zijn meerdere bedrijven die ook gewone leningen verstrekken zoals KredietDesk.nl.