Hoe kan ik indruk maken op klanten met mijn kantoor?

Hoe kan ik indruk maken op klanten met mijn kantoor?

Het ondernemerschap kan erg stressvol zijn. Het is dan ook van belang dat je prioriteiten stelt. Hierdoor schiet het opruimen van een kantoor er voor veel ondernemers dan ook vaak bij in. De stapels aan papieren stapelen zich op, er staan vieze kopjes op het bureau en er slingeren overal pennen. Het kan frustrerend zijn om in een rommelig kantoor te moeten werken. Natuurlijk is dit nog vervelender wanneer er onverwachts klanten op bezoek komen. Dan is het natuurlijk van belang dat het kantoor er op en top uitziet. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jouw kantoor er ten allen tijde opgeruimd en netjes uitziet.

Schep orde in de chaos

Ten eerste, is het belangrijk om eens goed op te ruimen. In een kantoor slingeren vaak onnodig veel voorwerpen rond. Stel de zaken op orde en gooi weg wat er weg kan. Het motto is; less is more. Zo zul je er al voor kunnen zorgen dat een kantoor er minder rommelig uitziet Je zult je verbazen over de hoeveelheid aan spullen die eigenlijk alleen maar in de weg staan. Verzamel alle belangrijke papieren die je nog moet ordenen.

Ordenen

Vervolgens raden we je aan om eens te kijken naar de opbergsystemen die je in je kantoor hebt. Heb je eigenlijk veel te weinig plek om alle spullen netjes te kunnen opbergen? Investeer dan in een extra kast of een grotere opbergruimte. Het is van belang dat er zo weinig mogelijk spullen in het zicht liggen. In sommige kantoren is al genoeg opbergruimte. In deze gevallen is het eigenlijk alleen maar een kwestie van het netjes ordenen van de papieren en documenten. We raden je aan om hier een systeem voor te bedenken. Je kunt er bijvoorbeeld om mappen of stapels te maken waardoor je de papieren beter kunt organiseren. Wanneer je de facturen nodig hebt, weet je dan ook precies waar je ze zoeken moeten. Zo kun je alles netjes bijhouden. Dit scheelt niet alleen veel moeite en tijd, maar dit zorgt er ook voor dat er geen chaos in het kantoor ontstaat.

Van buiten naar binnen

Een eerste indruk is voor klanten van groot belang. Juist daarom raden we je aan om vanaf de parkeerplaats naar binnen te lopen en goed te kijken naar hoe dit overkomt. Is de parkeerplaats niet goed onderhouden? Zorg er dan voor dat dit aangepakt wordt. Is de gevel van het kantoor aan vernieuwing toe? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om kunststof gevelbekleding te laten plaatsen. Is de gang die naar het kantoor toe loopt erg kaal? Zet dan misschien een leuk dressoir met verse bloemen neer of hang een mooi schilderij op. Met dit soort kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je een goede eerste indruk maakt op (nieuwe) klanten. We wensen je veel succes!