Het belang van signing in je marketingstrategie

Het belang van signing in je marketingstrategie

Heb je wel eens gehoord van 3tac? Misschien zegt het je niets, maar dit concept speelt een grote rol in hoe bedrijven zichzelf op de kaart zetten. Denk eens aan de laatste keer dat je door de stad liep. Die enorme reclameborden, vlaggen en lichtbakken die schreeuwen om aandacht. Dat is precies waar we het over gaan hebben: het belang van signing in je marketingstrategie.

Wat is signing eigenlijk?

Laten we beginnen bij het begin. Signing gaat over alles wat te maken heeft met visuele communicatie voor commerciële doeleinden. Van een simpel naambordje tot een gigantische gevelreclame – als het jouw merk visueel naar buiten brengt, valt het onder deze noemer. Het idee hierachter? Makkelijk: zorgen dat jouw boodschap blijft plakken bij iedereen die hem ziet.

Een visitekaartje, maar dan anders

Zie signing als een uitgebreid visitekaartje. Alleen geef je dit kaartje niet persoonlijk af; je hangt hem op waar iedereen hem kan zien. Dit gaat verder dan alleen maar naam maken; het draait ook om identiteit en karakter tonen. Met de juiste aanpak vertelt jouw signing precies wie je bent en wat mensen van je kunnen verwachten.

Kleuren spreken boekdelen

Jouw kleurkeuze doet er echt toe. Kleuren hebben namelijk psychologische effecten op ons allemaal. Een goed gekozen kleurenpalet kan dus al veel vertellen over jouw bedrijf voordat er ook maar één woord is gelezen.

Vorm volgt functie

Hoe gaaf je ontwerp ook is, als niemand het snapt of ziet staan heeft het geen nut. Zorg dus dat jouw signing niet alleen mooi is, maar ook functioneel en duidelijk leesbaar vanaf een afstand.

Blijf hangen in die grijze massa

In een wereld vol prikkels wil je natuurlijk niet dat jouw merk verdwijnt in de grijze massa. Hier komt signing om de hoek kijken als dé manier om ervoor te zorgen dat mensen zich je herinneren.

Hoe pak je het aan?

Ken je publiek: Weet wie je wilt bereiken en stem daarop af.

Wees consistent: Gebruik dezelfde stijl en kleuren overal voor herkenbaarheid.

Vernieuwend blijven: Durf te vernieuwen binnen de grenzen van jouw merkidentiteit.

Een doordachte strategie rondom signing kan wonderen doen voor hoe mensen je zien en onthouden. En laten we eerlijk zijn: gezien worden is stap een naar succesvol zijn.

Oog voor detail maakt verschil

Natuurlijk kun je flink uitpakken met enorme borden en felle lichten, maar soms zit hem juist de kracht in subtiele details. Een slim geplaatste vloersticker of een uniek vormgegeven menukaarthouder kan net zo'n grote impact hebben op hoe men je merk ervaart.

Ga voor kwaliteit boven kwantiteit

Minder kan meer zijn als elke keuze bewust wordt gemaakt.

Beter één indrukwekkend stuk dan tien middelmatige pogingen tot aandacht trekken.

Duurzaamheid telt ook mee; kwalitatief hoogwaardige materialen stralen betrouwbaarheid uit.

Je wilt dat mensen blij zijn met wat ze hebben gezien, ook al is het lang geleden. Het integreren van kwalitatieve en goed doordachte signing elementen binnen jouw marketingstrategie zou dus geen bijzaak moeten zijn; het verdient een hoofdrol op het podium waarop je acteert!