Goedkope uitvaartverzekering, is dat mogelijk?

Goedkope uitvaartverzekering, is dat mogelijk?

Als je komt te overlijden, komt er veel op de nabestaanden af. Ze moeten de uitvaart regelen, maar ook de administratieve afhandeling. Als op dat moment blijkt dat er niets geregeld is, komen de kosten voor de uitvaart ook nog eens voor rekening van de nabestaanden. Met een uitvaartverzekering kun je dit voorkomen. Hierdoor hoeven zij zich niet druk te maken over de kosten en geeft jou dit ook een goed gevoel. Het liefste wil je de kosten voor je uitvaartverzekering natuurlijk zo laag mogelijk houden. Maar een goedkope uitvaartverzekering afsluiten, kan dat wel?

Goed geregeld en lage kosten

Dat is zeker mogelijk! Voor een laag bedrag kun je al een goedkope uitvaartverzekering afsluiten. Je betaalt dan niet veel per maand, maar hebt wel de zekerheid dat je uitvaart betaald wordt. In dit geval kies je er bijvoorbeeld voor om een aantal basiszaken te verzekeren rondom de uitvaart. Denk hierbij aan de kosten van een uitvaartondernemer en de kosten van de kist. Je kunt zelf een keuze maken uit de diensten die je wilt verzekeren. Vind je het belangrijk dat de kosten voor het rouwvervoer zijn afgedekt? Dan kun je dit in je polis zo op laten nemen. Wil je dat de kosten voor het rouwwerk en de bloemen worden gedekt? Ook dit kun je vast laten leggen.

Jouw ideale uitvaart voor weinig geld

Als je besluit om te gaan voor een goedkope uitvaartverzekering, kun je deze nog steeds vormgeven zoals jij dit in je hoofd hebt. Je kunt namelijk ook op een slimme manier omgaan met jouw wensen. Heb je een kennis die mooie boeketten kan maken? Een familielid die goed is in kaarten ontwerpen? Is het mogelijk om na afloop van de dienst bij iemand uit de familie nog een lunch te organiseren? Op deze creatieve manieren kun je een aantal wensen in vervulling laten gaan, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. Het is natuurlijk belangrijk om dit in een vroeg stadium te bespreken met de mensen die je hiervoor op het oog hebt. Op deze manier weet jij zeker dat jouw uitvaart wordt, zoals jij dit in je hoofd hebt. En dat voor weinig geld. Ideaal toch?