De financiële voordelen van een laadpaal op kantoor

De financiële voordelen van een laadpaal op kantoor

Vanaf 10 maart 2020 is het verplicht voor bedrijven die nieuw gebouwd worden of renoveren, om per 10 parkeerplaatsen een laadpaal te plaatsen. Heb je 50 parkeerplaatsen? Dan ben je dus verplicht om 5 laadpalen op je parkeerterrein te hebben. Een verplichting, die overigens ook veel kansen biedt. Financieel is het namelijk erg interessant om hierin te investeren. Je bespaart op je vervoerskosten, je krijgt subsidie van de overheid als je laadpalen plaatst en daarnaast is duurzaamheid voor veel bedrijven een belangrijk speerpunt in hun marketingstrategie. Interessant?

Verdien geld met duurzaamheid

Kun je geld verdienen met een laadpaal op kantoor? Dat kan zeker! Je betaalt als bedrijf namelijk een stuk minder energiekosten ten opzichte van bijvoorbeeld benzine of diesel. Daar komt bij dat je tegenwoordig al je medewerkers kunt voorzien van elektrische auto’s, dus ook de medewerkers die heel veel kilometers maken voor het bedrijf. Langs snelwegen worden namelijk steeds meer laadpalen geplaatst, waardoor zij altijd en overal de elektrische auto kunnen opladen.

Marketing

Sta je als bedrijf voor duurzaamheid? Een schone toekomst? Behoud van de aarde? Dan is een elektrisch wagenpark echt een prachtig onderdeel van je bedrijfsvoering. Bovendien is het voor bedrijfsrelaties ook meteen tastbaar en herkenbaar als zij laadpalen zien staan. Laadpalen zijn overigens gemakkelijk te plaatsen en dat voor een lage investering. Een  offerte voor laadpalen op kantoor kun je gemakkelijk en snel online aanvragen. Heb je de laadpalen eenmaal staan, dan kun je deze ook meenemen in je marketingstrategie. Vermeld in je (digitale) folder bijvoorbeeld dat klanten hun elektrische auto’s kosteloos kunnen opladen tijdens een verkoopgesprek op het bedrijf. Ook kun je op foto’s van het bedrijf op de website, de laadpalen duidelijk in beeld laten zien. Op zoek naar nieuwe medewerkers? Je zult merken dat je als bedrijf aantrekkelijker gevonden wordt, als je gebruik maakt van duurzame oplossingen.

Subsidie

Vanuit financieel oogpunt wordt het nog interessanter; je kunt als bedrijf namelijk subsidie krijgen als je laadpalen gaat plaatsen op je parkeerterrein. De overheid stimuleert bedrijven met deze subsidies om op korte termijn laadpalen te gaan plaatsen. Deze subsidieregeling maakt het plaatsen van laadpalen voor bedrijven wel heel erg aantrekkelijk! Heb jij al laadpalen staan op kantoor?