De beste ETF's om in te beleggen

De beste ETF's om in te beleggen

Wanneer je gaat beleggen, wil je natuurlijk wel beleggen in de beste ETF of zelfs een selectie van de beste ETF's. Vandaag kijken we naar, volgens ons, de beste ETF's om in te beleggen. Onze favoriete ETF is de VWRL ETF, vanwege de grote spreiding en de lage kosten.

VWRL ETF

Beleggen zonder het bestuderen van jaarverslagen. En dan ook nog eens een mooi rendement genereren zonder veel risico te lopen. Dat kan door te beleggen in een All-World ETF. Via een All-World ETF koop je als belegger in één enkele transactie meteen duizenden aandelen verspreid over de wereld. Hierdoor verspreid je jouw vermogen enorm goed, wat ervoor zorgt dat je geen onnodig risico loopt.

Vanguard All World ETF

In dit artikel bespreken we onder andere het historische rendement van VWRL, wat VWRL eigenlijk is en alle andere essentiële zaken met betrekking tot de Vanguard All World ETF.

Wat is VWRL nou eigenlijk?

VWRL is een Exchange Traded Fund (ETF). Als je al bekend bent met de term ETF, dan kun je dit gedeelte overslaan. Een ETF is een financieel product dat beleggers in staat stelt om in de eerste instantie een index te kopen. Een index is een soort beleggingsfonds waarin allerlei aandelen zijn opgenomen die je via één transactie kunt kopen. Eén bekende ETF is de VWRL.

Door middel van ETF’s krijg je als belegger een enorme spreiding en groeit je portefeuille mee met het gemiddelde van de markt. Je kunt dus uitgaan van een degelijk rendement zonder enige moeite. Verder zijn ETF’s volledig transparant en genieten veel ETF’s die een index tracken van zeer lage kosten. Wist je trouwens dat je de VWRL ETF zonder transactiekosten kan aanschaffen?

Rendement VWRL ETF

Omdat de VWRL ETF in mei 2012 is opgericht en de jaren vanaf 2012 extreem goede jaren waren voor de beurs, kunnen we beter beter kijken naar de benchmark (index) van VWRL, namelijk de FTSE All World Index. Sinds 1999 heeft de FTSE All World Index een jaarlijks rendement van gemiddeld 6,8% behaald. Dit is in lijn met de lange termijn gemiddelde van de wereldeconomie en een stuk meer dan het percentage aan rente wat je over jouw spaargeld krijgt.

Meer lezen over deze ETF of over andere ETF's kan op dejongebelegger.nl. Hier vind je voor meer dan 12 ETF, uitgebreide analyses en artikelen over bijvoorbeeld het verschil tussen een accumulerende ETF en distribuerende ETF en over compounden (het rendement op rendement effect).