De 5 meest populaire bancaire vacatures

De 5 meest populaire bancaire vacatures

De bancaire sector is breed en uitdagend, bovendien zijn de arbeidsvoorwaarden er uitstekend. Banken zijn belangrijk om onze economie goed te laten functioneren, waardoor je in deze sector, ook echt iets bij kunt dragen aan de maatschappij. Er zijn veel verschillende vacatures in de bancaire sector, maar welke 5 functies zijn op dit moment het meest populair?

Waarom werken voor een bank?

In de bancaire sector kun je rekenen op een bovengemiddeld salaris, daarnaast zijn de overige arbeidsvoorwaarden uitstekend te noemen. De sector biedt volop kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast is het ook nog eens een sector waarin (door wetgeving) veel in een korte tijd kan veranderen. Dit zorgt ervoor dat het ook nog eens erg dynamische branche is. De branche staat ook bekend om zijn internationale mogelijkheden. Als de bank waarvoor je werkzaam bent, ook internationale vestigingen heeft, liggen hier natuurlijk ook volop kansen voor je!

Verschillende werkterreinen

De bancaire sector is erg breed, dat geldt ook voor de verschillende werkterreinen. De bancaire sector houdt zich bijvoorbeeld bezig met het verstrekken van kredieten, zowel aan bedrijven als particulieren. Maar ook verzorgen zij het betalingsverkeer en houden fraude en witwaspraktijken nauwlettend in de gaten. Vind je het fijn om klanten te helpen? Of juist leuker om met bedrijven in gesprek te gaan? Of onderzoek jij liever verdachte transacties? Mogelijkheden genoeg!

De 5 meest populaire functies

Bancaire functies vind je online, je zult verbaasd zijn over het aanbod. Een populaire vacature binnen de bancaire sector is bijvoorbeeld klantadviseur zakelijk. Een populaire functie, omdat je naast het werken op kantoor, ook veel in gesprek gaat met ondernemers. Ook de functie van hypotheekadviseur is momenteel erg in trek. Hierbij ga je met mensen in gesprek en adviseert hen welke hypotheek zij het beste kunnen nemen. De functie financieringsspecialist is ook erg gewild, hierbij specialiseer je jezelf in financieringen, waardoor jij klanten optimaal kunt adviseren welke financieringsvorm er het beste bij hun past. Verdachte transacties en geldstromen onderzoeken, is ook een werkterrein die veel mensen momenteel aanspreekt, dit kun je doen in de functie van CDD (Customer Due Diligence) analist. Tot slot zien we ook dat de functie commercieel medewerker erg populair is op dit moment. In deze functie adviseer je klanten op verschillende gebieden, zoals leningen, maar ook bijvoorbeeld verzekeringen. Voor welke functie ga jij?