Werken bij de overheid? Dit zijn 4 banen waar veel vraag naar werk in is!

Werken bij de overheid? Dit zijn 4 banen waar veel vraag naar werk in is!

Ben jij op zoek naar een leuke baan? Zoek dan niet verder! Iets wat veel mensen niet weten is dat de overheid een goede werkgever is, en veel voordelen biedt om voor te werken! Stabiliteit, goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om bij te dragen aan de maatschappij maken het werken voor de overheid een pluspunt. Momenteel is het in heel Nederland lastig om personeel te vinden en is er veel vraag naar arbeid. Ook de overheid heeft dit probleem waardoor er veel vacatures open staan. In dit artikel zullen we vier van deze banen met je delen zodat jij misschien wel je volgende baan hebt gevonden.

Beleidsmedewerker

Momenteel is er veel vraag naar nieuwe beleidsmedewerkers. Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, evalueren en implementeren van beleid op verschillende terreinen. Dit kan variëren van onderwijs en zorg tot duurzaamheid en veiligheid. Als beleidsmedewerker moet je wel goed kunnen analyseren, communiceren en samenwerken met verschillende stakeholders. Het is een leuke en diverse baan.

Een van de manieren om als beleidsmedewerker aan de slag te gaan is via Kenonz Detachering. Dit bureau is gespecialiseerd in het detacheren van professionals binnen de overheid. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte functie als beleidsmedewerker en bieden ondersteuning gedurende het hele proces.

Juridisch medewerker

Aan juristen is er ook een tekort. Als juridisch medewerker bij de overheid ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van beleidsmakers en bestuurders op juridisch gebied. Het is een diverse baan omdat je je betrokken bent bij het opstellen en toetsen van wet- en regelgeving en het afhandelen van juridische vraagstukken. Als juridisch medewerker moet je wel beschikken over goede kennis van wet- en regelgeving. Daarnaast moet je kritisch zijn en goed kunnen analyseren en argumenteren. 

Financieel medewerker

Hou jij ervan om met cijfertjes te werken? Dan ben je als financieel medewerker aan het goede adres. Bij deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheren en controleren van de financiële middelen van een organisatie of afdeling. Je houdt je bezig met budgettering, rapportages en het opstellen van financiële jaarverslagen. Je bent verantwoordelijk voor het budget van je medewerkers. Als financieel medewerker moet je wel nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen samenwerken met verschillende afdelingen. Er is momenteel veel vraag naar financieel medewerkers binnen de overheid, vooral binnen het sociaal domein.

Wil je snel aan de slag gaan? Reageer dan op het vacature sociaal domein. Deze vacature biedt een uitdagende functie binnen het sociaal domein waarbij je verantwoordelijk bent voor het financiële beheer van verschillende projecten en programma's.

Communicatiemedewerker

Binnen elk bedrijf is het belangrijk dat er goede communicatie is, dit geldt ook binnen de overheid. Als communicatiemedewerker bij de overheid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieplannen en -campagnes. Je bent betrokken bij het schrijven van persberichten, het beheren van sociale media en het organiseren van leuke evenementen. Voor deze rol geldt dat je het leuk vind om creatief bezig te zijn en om communicatief sterk te zijn.