Wat te doen tijdens je vaderschapsverlof?

Wat te doen tijdens je vaderschapsverlof?

Heb je binnenkort vaderschapsverlof? Dat is een heerlijk vooruitzicht, jij kunt straks heerlijk genieten van de baby die op komst is! Dat wordt een hele fijne tijd, samen met je partner. Als je vaderschapsverlof hebt, is de kans wel groot dat je straks een aantal uurtjes over gaat hebben, waar je zinvolle dingen mee kunt doen. Ben jij iemand die graag zijn financiën op orde heeft? Dan is dit het ideale moment om tijdens je vaderschapsverlof, alles eens even goed op orde te brengen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Hieronder hebben we een aantal goede tips voor je!

Digitaliseer

Vaderschapsverlof is de ideale periode om je boekhouding te digitaliseren. Merk je dat je nu eigenlijk zowel een papieren administratie hebt als een digitale? Schakel nu helemaal over op een digitale! Stuur een mail naar je relaties waar je nu nog papieren facturen/afschriften van krijgt en geef aan dat je deze nu alleen nog maar digitaal wilt ontvangen. De papieren administratie die je nog hebt, bekijk deze kritisch. Wat moet je nog echt bewaren en wat kan worden weggegooid? Gooi weg wat je weg kunt gooien, dit zorgt meteen voor overzicht. Maak je nu nog weleens overzichten op papier? Vervang deze door handige Excel overzichten, werkt veel gemakkelijker!

Ideale overzichten in Excel

Als aangegeven hierboven; Excel is een prima programma om overzicht te houden, bijvoorbeeld over je inkomsten en uitgaven. Je kunt in Excel heel eenvoudig een document aanmaken waarmee je uit de voeten kunt. Begin eerst eenvoudig door aan de linkerkant je inkomsten en aan de rechterkant je uitgaven te zetten. Met eenvoudige formules kun je berekeningen maken, bijvoorbeeld kun je middels een berekening zien wat je per maand kunt sparen. Je kunt zelfs in Excel grafieken maken, op een simpele manier. Ideaal toch?

Lees boeken

Heb je de administratie op orde en heb je nog tijd over? Ga dan lekker lezen. Boeken voor mannen zijn er online prima te vinden. Hou je van thrillers? Of liever een romantisch boek? Misschien hou je wel van boeken waarin veel te lachen valt? Waar je ook van houdt, als je online je boek bestelt, kost je dit niet alleen weinig moeite, je hebt het ook nog eens razendsnel in huis. Dat wordt straks heerlijk lezen!