Wat is de beste verzekering voor je vakantie met de elektrische auto

Wat is de beste verzekering voor je vakantie met de elektrische auto

Wil jij op vakantie met de elektrische auto? Dan is het natuurlijk verstandig om eerst je verzekering en papieren op orde te hebben. Wat heb je precies nodig als je naar het buitenland gaat met een elektrische auto? Wat voor keuzes heb je bij de verzekering en welke past het best bij jou? In dit artikel helpen we je op weg.

Soorten verzekeringen

Ten eerste is het natuurlijk noodzakelijk om een verzekering af te sluiten voor je elektrische auto. Je kunt dan kiezen voor een WA verzekering, een beperkt casco of een volledig casco verzekering. Welke het meest geschikt is voor jou hangt af van verschillende punten. Bijvoorbeeld hoe oud je auto is, hoe vaak je de auto gebruikt, hoe je rijgedrag is en wat de waarde van je auto is. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor situaties waarin jij aansprakelijk bent. Bij een beperkt casco is je auto zelf ook verzekerd, bijvoorbeeld voor diefstal en bepaalde vormen van schade. Tenslotte heb je nog de volledige casco, waarbij je verzekerd bent voor bijna alle soorten schade. Je kunt je standaardverzekering ook zelf uitbreiden met extra opties. Omdat elektrische auto's vaak nieuw en duur zijn, is het verstandig een goede verzekering te hebben. Ga je binnenkort op vakantie met de elektrische auto, dan moet je minimaal een WA verzekering hebben.

Overige zaken

In veel vakantielanden moet je ook bepaalde voorwerpen in je auto beschikbaar hebben. Bijvoorbeeld een groene kaart, een EHBO-set, hesjes of testen. Ook hier moet je goed op letten als je met de auto naar het buitenland gaat. Een laadpas voor het buitenland is ook erg belangrijk. Nederlandse laadpassen zijn namelijk niet altijd geldig in andere landen. Je moet je elektrische auto natuurlijk wel kunnen opladen. Daarnaast gebruiken niet alle landen type 2 stekkers bij het opladen, zoals wij in Nederland. Als de standaard in het land van bestemming type 3 stekkers zijn, moet je misschien je eigen kabel meenemen. Zeker als je op vakantie gaat met een elektrische auto moet je goed voorbereid zijn. Kijk goed hoeveel bereik je auto heeft en hoe vaak je moet opladen. Plan je route van te voren, zodat je niet zonder elektriciteit komt te staan.