Waarom beleggen in ETF’s zo populair is

Waarom beleggen in ETF’s zo populair is

Beleggen in ETF’s, ook wel exchange-traded funds, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder beleggers. Voornamelijk bij de brokers DEGIRO, BUX Zero en Trading212. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwel kosteloos beleggen in de beste ETF’s bij DEGIRO door de gratis kernselectie die zij aanbieden. In dit artikel vertellen we alles over ETF's en waarom ze zo populair zijn.

Voordelen van ETF's

Ten eerste bieden ETF's een gemakkelijke manier om te beleggen in een brede selectie aan activaklassen. In plaats van individuele aandelen of fondsen te kopen, kun je met één ETF beleggen in een groep aandelen, obligaties of grondstoffen. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om hun portefeuille te diversifiëren zonder veel tijd en moeite te hoeven steken in het uitkiezen van afzonderlijke beleggingen.

Ten tweede zijn ETF's over het algemeen goedkoper dan andere beleggingsvormen. Ze hebben lagere beheerkosten en transactiekosten, en daardoor kan het rendement op lange termijn hoger zijn. Dit is aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar manieren om hun portefeuille te laten groeien zonder al te veel geld uit te geven aan beheer- en transactiekosten. 

Ten derde bieden ETF's de mogelijkheid om te beleggen in een specifiek thema of marktsegment. Er zijn talloze ETF's die zich richten op bepaalde sectoren, landen, valuta's of duurzame beleggingen. Dit geeft beleggers de mogelijkheid om te beleggen in specifieke markten waarin ze geïnteresseerd zijn, zonder zich te hoeven beperken tot de aandelen van individuele bedrijven.

Ten vierde zijn ETF's gemakkelijk te kopen en verkopen op de beurs. Ze worden net als aandelen verhandeld en kunnen daardoor op elk moment gekocht of verkocht worden. Dit geeft beleggers de flexibiliteit om snel in te spelen op veranderingen in de markt en hun portefeuille aan te passen aan hun behoeften.

Samengevat: waarom ETF's zo populair zijn

Kortom, ETF beleggen is populair vanwege de diversificatie, lage kosten, thematische mogelijkheden en gemak van handelen op de beurs. Beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en flexibele manier om te beleggen, zouden zeker eens naar ETF's moeten kijken. Daarnaast is er nog veel meer informatie te vinden over ETF beleggen op de website van OogvoorBeleggen. Door onderzoek te doen op verschillende websites, zorg je ervoor dat je meer kennis hebt.