Horeca meubilair en goederen verkopen bij een opkoper

Horeca meubilair en goederen verkopen bij een opkoper

Als je een eigen horeca bedrijf hebt, dan kan het zijn dat je te maken krijgt met restpartijen. Dit is een overschot aan bepaalde artikelen, waar je niet snel vanaf komt. Een te grote voorraad hebben kan bepaalde problemen veroorzaken. Ook kan het zijn dat je de zaak wilt sluiten. In dit geval wil je natuurlijk al je meubilair en producten ergens kwijt kunnen. Daarom kan het handig zijn om contact op te nemen met een opkoper. Dit zijn partijen die gespecialiseerd zijn in het opkopen van restanten en restpartijen van bedrijven. In dit artikel lees je hoe dit proces werkt.

Wanneer gebruik je een opkoper?

Restpartijen zijn te grote (overgebleven) voorraden kunnen ontstaan bij allerlei soorten bedrijven. Deze problemen kunnen ontstaan bij fabrikanten, maar ook bij retailers. Soms is er sprake van overproductie, waar de fabrikant dan niet meer vanaf komt. Winkels of horeca kunnen een overschot krijgen aan producten die minder goed verkopen. Dit kan erg vervelend zijn, omdat deze spullen veel ruimte in beslag nemen. Ook kunnen deze spullen je bedrijf financieel in de weg zitten.

Wat zijn de voordelen?

Heb jij last van restpartijen of ben je van plan de zaak te gaan sluiten? Dan is het slim om deze overtollige goederen in één keer te verkopen. Hiervoor kun je gebruikmaken van een horeca opkoper. Dit is een partij die is gespecialiseerd in het beoordelen en opkopen van producten en meubilair van horecabedrijven. Je hebt ook bedrijven die restpartijen opkopen van allemaal verschillende soorten bedrijven. Meestal kun je hierbij gratis een waardebepaling aanvragen, waarbij een prijs wordt bepaald voor de spullen. Vervolgens zal deze partij een bod doen op je voorraad.

Als je een deal hebt gesloten met de partij, zullen zij de spullen van je overkopen, waardoor je snel en gemakkelijk verder kunt met andere zaken. Dit scheelt natuurlijk enorm veel tijd en stress als ondernemer. Het los verkopen van alle goederen en meubilair kost natuurlijk veel tijd en moeite. Bij een opkoper kun je in korte tijd ruimte maken voor nieuwe producten binnen je bedrijf, of zorgen dat je ongestoord verder kunt met het volgende project. Daarom is het in veel gevallen een slimme keuze om gebruik te maken van een opkoper.