Besparen op jouw nieuwe horloge? Bekijk deze tips!

Besparen op jouw nieuwe horloge? Bekijk deze tips!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zijn genoeg tips waardoor jij kunt besparen op de aanschaf van jouw nieuwe horloge. En we geven die tips graag aan je weg, zodat we daar allemaal profijt van kunnen hebben. Wel zo fijn, toch? 

Pre-owned vs nieuw

Als jij toe bent aan een nieuw horloge, kan die natuurlijk ook licht gedragen zijn. Pre-owned, noemen we dat in de horloge-branche. Sommige horloges in deze categorie zijn flink gehavend, maar andere horloges zijn nog vrijwel nieuw, maar mogen niet meer als nieuw verkocht worden. Het zal je dan ook niet verbazen dat de zogeheten pre-owned horloges erg in trek zijn, omdat deze aanzienlijk scherper geprijsd zijn dan de gloednieuwe horloges. De eerste afschrijving heeft de vorige eigenaar al voor zijn of haar rekening genomen. Lief he!

Onder retail kopen

Veel horloges van grote merken hebben een bepaalde adviesprijs, waar de officiële boutiques en verkoopkanalen zich aan moeten houden. Kortingen worden maar heel weinig gegeven omdat ze anders door de fabrikanten op hun vingers getikt kunnen worden. Gelukkig zijn er andere manieren waardoor jij toch flink onder die retailprijs jouw gloednieuwe horloge kunt aanschaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe Breitling, TAG Heuer, Omega, Tudor of Baume & Mercier? Precies, stuk voor stuk serieuze merken maar met een flinke marge voor hun officiële verkoopkanalen. En dat moet ook wel, want ze hebben vaak dure winkels in dure winkelstraten. Als je een beetje je best doet met online zoeken, kom je erachter dat je deze merken met gemak onder de retail prijs kunt aanschaffen, en dat scheelt vaak 10 tot 25% op de prijs in de winkel. En da’s echt flink! Zo kun je genieten van een gloednieuw horloge, volledig in de stickers, internationale garantie maar dan voor een stuk onder de adviesprijs. Een gratis tip van ons voor jou!

Waar zijn deze horloges te koop?

Deze horloges kun je online aanschaffen, maar we snappen dat je dat misschien wat spannend vindt. Doe allereerst je eigen research naar het bedrijf of platform waar je deze horloges koopt, check de reviews en neem eens contact op met de klantenservice. Weet je meteen hoe ze in de wedstrijd staan. Als je het horloge eerst wilt passen, ga dan naar het dichtstbijzijnde verkooppunt toe waar je het horloge kunt passen en bestel deze dan vervolgens online, want de korting van 10 tot 25% ga je in de winkel niet krijgen.