Beschikt jouw bedrijf al over een verzuimprotocol?

Beschikt jouw bedrijf al over een verzuimprotocol?

Een goed verzuimprotocol is een belangrijk onderdeel van de afdeling HR. Op het moment dat er voor verzuim binnen een bedrijf geen protocol is, is de kans groot dat ‘iedereen maar wat doet’ op het gebied van verzuim, wat er in de praktijk op neerkomt dat eigenlijk niemand wat doet. Als er een ziekmelding binnenkomt, zal dit vast wel ergens worden genoteerd, maar van professionele aanpak is dan in dit geval geen sprake. Zonde! Door juist dit onderdeel goed aan te pakken, kun je als bedrijf veel geld besparen op loonkosten. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en waarmee je dan die kosten kunt besparen? Hieronder kun je lezen wat een verzuimprotocol eigenlijk is, ook kun je hier de voordelen ervan lezen, plus waarom het gebruik van goede software hierbij belangrijk is. 

Voordelen van een verzuimprotocol

Een verzuimprotocol helpt een bedrijf om de verzuimkosten te beperken. Het helpt ook bij ondersteunende documentatie voor de overheid, mocht iemand langdurig uitvallen. Door een goed verzuimprotocol te implementeren, kunnen bedrijven hun werknemers betere ondersteuning bieden bij hun verzuim, maar ook voor bedrijven zelf is het belangrijk om altijd te weten hoe het ervoor staat op het gebied van ziekteverzuim. Door hier altijd inzicht in te hebben, kan er ook vroegtijdig worden ingegrepen indien dit nodig is.

Goede software 

Goede software kan een bedrijf helpen om het ziekteverzuim goed onder controle te houden. Met behulp van de juiste software kunnen bedrijven zowel de verzuimdossiers als de verzuimstatistieken gemakkelijk beheren. Bovendien kan software worden gebruikt om verzuimmeldingen te verzenden naar werknemers en managers, waardoor het verzuimproces eenvoudig en efficiënt kan worden uitgevoerd. Met behulp van goede software kunnen bedrijven ook verschillende rapporten genereren, waarmee ze de verzuimstatistieken kunnen volgen en de prestaties van hun werknemers kunnen verbeteren. 

Conclusie

Een goed verzuimprotocol is een essentieel onderdeel van HR-beheer. Het helpt bedrijven om verzuimkosten te beperken en de productiviteit te verhogen. Goede software is van cruciaal belang bij het beheersen van verzuimprotocol, omdat het bedrijven in staat stelt om verzuimdossiers en verzuimstatistieken gemakkelijk te beheren. Hiermee is de aanschaf van deze software eigenlijk een uitstekende investering. Kies jij ook voor een professionele aanpak als het gaat om ziekteverzuim?