5 tips als je geld wilt besparen op je vakantie naar Zakynthos

5 tips als je geld wilt besparen op je vakantie naar Zakynthos

Zakynthos, een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, turquoise wateren en bruisend nachtleven. Maar een vakantie naar dit paradijselijke eiland kan soms behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen en toch optimaal te genieten van al het moois dat Zakynthos te bieden heeft. In dit artikel geven we je 5 handige tips om je portemonnee te sparen tijdens je vakantie naar Zakynthos.

1. Boek buiten het hoogseizoen

Een van de beste manieren om geld te besparen op je vakantie naar Zakynthos is door buiten het hoogseizoen te reizen. In de zomermaanden juli en augustus liggen de prijzen van accommodaties en vluchten vaak een stuk hoger dan in het voorseizoen of naseizoen. Door je vakantie te plannen in mei, juni, september of oktober kun je flink besparen op je reiskosten. Bovendien is het op Zakynthos in deze maanden vaak een stuk rustiger, waardoor je optimaal kunt genieten van de mooie stranden en pittoreske dorpjes.

2. Verblijf in een appartement of villa

Een hotel kan al snel een grote kostenpost zijn tijdens je vakantie. Een slimme tip om geld te besparen is door te kiezen voor een betaalbaar appartement of villa. Op Zakynthos zijn er tal van mogelijkheden om betaalbare accommodatie te vinden buiten de toeristische hotspots. Door te kiezen voor een appartement of villa kun je bovendien zelf koken en hoef je niet elke avond uit eten te gaan. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook nog eens meer vrijheid en privacy.

3. Eet bij lokale taverna's

Uit eten gaan is natuurlijk een van de hoogtepunten van een vakantie, maar het kan ook behoorlijk duur zijn. Een goede tip om geld te besparen is door te eten bij lokale taverna's in plaats van bij de meer toeristische restaurants. Hier kun je genieten van authentieke Griekse gerechten voor een fractie van de prijs die je zou betalen in de toeristische gebieden. Bovendien ondersteun je met je bezoek aan een lokale taverna het lokale bedrijfsleven, wat altijd een pluspunt is.

4. Huur een scooter of quad

Om Zakynthos te verkennen kun je ervoor kiezen om een auto te huren, maar dit kan behoorlijk prijzig zijn. Een goedkoper alternatief is het huren van een scooter of quad. Hiermee kun je gemakkelijk het eiland rondrijden en de prachtige stranden en bezienswaardigheden ontdekken. Bovendien is het ook nog eens een stuk avontuurlijker dan met een auto rijden. Door te kiezen voor een scooter of quad kun je geld besparen en tegelijkertijd genieten van de vrijheid en het mooie landschap van Zakynthos.

5. Bezoek de minder bekende stranden

De bekende stranden van Zakynthos, zoals Navagio Beach en Agios Sostis, zijn prachtig, maar vaak ook erg druk bezocht. Door te kiezen voor de minder bekende stranden kun je geld besparen én genieten van meer rust en ruimte. Op Zakynthos zijn er verschillende verborgen pareltjes te vinden, zoals Gerakas Beach en Porto Zoro Beach. Deze stranden zijn vaak net zo mooi, maar een stuk minder toeristisch. Daarnaast kun je vaak gratis parkeren en ligbedden en parasols huren voor een kleinere prijs dan op de meer bekende stranden.

Met deze 5 tips kun je flink besparen op je vakantie naar Zakynthos zonder in te leveren op de ervaring en het genieten. Door buiten het hoogseizoen te reizen, te kiezen voor betaalbare accommodatie, lokaal te eten, een scooter of quad te huren en de minder bekende stranden te bezoeken, kun je optimaal genieten van al het moois dat dit Griekse eiland te bieden heeft, zonder een fortuin uit te geven. Vakantie naar Agios Sostis boeken? Dat is een slim en goedkoop idee, boek je vakantie gewoon online, dan is het zo geregeld!