Wat is een halfpensioen?

Wat is een halfpensioen?

Als u een vakantie boekt, dan hebt u vaak de mogelijkheid om te kiezen tussen een verblijf op basis van logies, halfpension of volpension (all inclusive). Bij all inclusive is vrijwel alles aan de vakantie op het gebied van verzorging inbegrepen, zo mag u vaak ongelimiteerd (gratis) eten en drinken. Als u verblijft op basis van logies, dan is alleen het ontbijt elke ochtend inbegrepen, u moet zelf zorg dragen voor de lunch en het diner. Daarnaast is bij logies het drinken binnen het hotel ook niet gratis, hiervoor moet u dan dus betalen. De meeste mensen kiezen voor halfpension bij het boeken van de reis, maar wat is halfpension nu eigenlijk?

Indien u bij uw vakantie voor halfpension kiest, dan is uw ontbijt en diner bij de verzorging inbegrepen. U kunt er dus elke dag van uw vakantie voor kiezen om gebruik te maken van het budget in het hotel. Natuurlijk bent u niet verplicht om ook daadwerkelijk gebruik te maken van uw halfpension, u kunt dus altijd buiten het hotel gaan eten. Bij halfpension moet u dus, in tegenstelling tot volpension, zelf zorg dragen voor de lunch en het drinken binnen het hotel. Sommige hotels bieden gasten met halfpension wel korting aan op de prijzen van het drinken binnen het hotel, maar dit is meer uitzondering dan regel.

De verzorging gaat in op de dag van aankomst en eindigt op de laatste dag voor vertrek. Op het moment dat u in de avond aankomt in uw hotel, dan krijgt u dus nog een diner aangeboden volgens uw arrangement. Een restitutie is helaas niet mogelijk op het moment dat u één of meerdere maaltijden mist. Indien u ook graag zelf voor het diner wilt zorgen, dan kunt u er ook voor kiezen om in een hotel te verblijven op basis van logies. Bij logies is slechts het ontbijt inbegrepen, overige maaltijden en het drinken binnen het hotel zijn niet inbegrepen.