Dialoogtafel toekomst openbaar bestuur

16-11-2017

Han Polman, voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur, neemt deel aan de dialoogtafel over de toekomst van het openbaar bestuur op 4 december aanstaande. De dialoogtafel wordt georganiseerd door Publiek Denken en Platform O.

 

Het fundament van het Huis van Thorbecke wankelt omdat het ontworpen is in een andere tijd. Het traditionele beeld, waarbij er een verdieping is voor Rijk, een voor de provincies en een voor de gemeenten sluit niet meer aan bij de samenleving. Kan het huis van Thorbecke opnieuw vorm worden gegeven zonder ad hoc-verbouwingen?

 

Deelnemers
Een panel met onder andere Richard van Zwol (voormalig SG op het ministerie van BZK en staatsraad bij de Raad van State), Frits van der Meer (Bijzonder hoogleraar Comparative Public Sector en Civil Service Reform aan de universiteit Leiden), Bert van Delden (programmadirecteur Stad op het ministerie van BZK), Bert Blase (waarnemend burgemeester van Heerhugowaard en voorzitter van Code Oranje) en Han Polman (commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur) gaan met elkaar en u in gesprek over de veranderingen die noodzakelijk zijn om het bestuur in Nederland toekomstbestendig te maken. Gespreksleider is Boudewijn Steur (clusterhoofd Strategie bij het ministerie van BZK).

 

Programma
De dialoogtafel over toekomstbestendig bestuur vindt plaats in de Bazaar of Ideas in Den Haag. Het programma is als volgt:

 

14.30 uur: inloop en ontvangst
15.00 uur: start dialoogtafel
16.30 uur: afsluiting dialoogtafel
17.05 uur: napraten met drinks&bites

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier van Publiek Denken

 

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoekformulier