Manieren om te besparen met je bedrijf

Manieren om te besparen met je bedrijf

Een van de redenen waarom het soms moeilijk is om aan het einde van het financiële jaar met winst te eindigen, is het feit dat er gewoonweg te veel wordt uitgegeven. Het terugdringen van de uitgaven is niet alleen belangrijk om eindelijk winst te gaan maken, maar is ook een manier om producten goedkoper bij de klant te krijgen en zo een betere concurrentiepositie te krijgen. In dit artikel willen we je een aantal tips geven over hoe je met jouw bedrijf op de uitgaven kan besparen.

Investeer in duurzame energie

Het is inmiddels bekend dat het goedkoper is om zonnepanelen te nemen, dan om stroom nog steeds uit het stroomnet te kopen. We raden je dan ook aan om nu nog over te stappen op zonne-energie: leg het dak van je bedrijfspand vol met panelen, zodat je vanaf nu op zonnestroom kan werken. Niet alleen bezuinig je zo op je energierekening aan het einde van de maand, maar ook help je mee om het klimaat wat te verbeteren.

Zorg voor goede automatisering

Veel dingen gebeuren ook anno 2023 nog steeds met de hand en dat is niet altijd heel erg handig. Het is dus slim en goed om bepaalde processen binnen het bedrijf te automatiseren. Het scheelt minder manuren en je personeel kan zich dus meer focussen op andere, belangrijkere taken, zoals het maken van winst. Facturen hoeven echt niet meer op een A4’tje te worden geprint en de boekhouding kan inmiddels volledig online.

Ga elektrisch rijden en werken

Steeds meer tuinmannen en hoveniers maken hun gereedschap elektrisch. Steeds meer fabrieken gaan over op elektrische machines. En ja, ook steeds meer bedrijven stappen over op e-auto’s. Zowel voor een zakelijk busje, als voor auto’s die je werknemers gebruiken als privéauto via het werk, is het mogelijk om elektrisch te gaan rijden. Vaak ben je op de lange termijn goedkoper uit. Denk er bijvoorbeeld aan om een elektrische bedrijfswagen (leasen) te nemen.

Koop op een slimme manier in

Iedereen weet dat het inkopen van producten die je nodig hebt om jouw product te maken goedkoper wordt naarmate je er meer van koopt. Dat noemt men ook wel schaalvergroting of massakorting. Zorg dat je met de inkoop goede deals sluit, zodat je er minder geld voor kwijt bent qua transport en aankoop. Ook kun je misschien met concurrenten samen gaan werken om een betere prijs te krijgen voor grondstoffen en om gezamenlijk in te gaan kopen.