VNG-deelcongres: wat betekent de nieuwe rol van de gemeente voor Den Haag

16-3-2017


Dinsdagmiddag 13 juni 2017 organiseert de Algemene Rekenkamer samen met de Raad voor het openbaar bestuur en de Raad voor de financiële verhoudingen het VNG-deelcongres: 'Wat betekent de nieuwe rol van de gemeente voor Den Haag?'. De inschrijving is nu geopend.

 
De balans tussen taken, sturing en inkomsten van gemeenten is zoek. Dat is zichtbaar in het sociaal domein. Gemeenten geven signalen af over onvoldoende beleidsvrijheid, voorgeschreven besteding van middelen en onduidelijkheid over de verantwoording. Dit maakt een herinrichting van de bestuurlijke en financiële verhoudingen noodzakelijk. Het nieuwe Kabinet is daarvoor aan zet.

Jacques Wallage, voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob), Michiel van Haersma Buma, voorzitter van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) en de Algemene Rekenkamer betrekken u graag bij hun advisering aan regering en parlement. Zij trappen af met hun visie op een succesvol decentraal bestuur. Vervolgens gaan zij met u in gesprek over de vraag welke rijksoverheid ú de komende jaren nodig heeft. Wat is daarvoor nodig? Uw bijdrage voedt de AR, de Rob en de Rfv in hun pleidooi voor meer vrijheid en verantwoordelijkheid voor het decentraal bestuur.

Wanneer: dinsdag 13 juni 2017, 13.30 – 17.00 uur
Waar: Goes en omgeving, exacte locatie volgt

 

Aanmelden
Aanmelden voor het deelcongres 'Wat betekent de nieuwe rol van de gemeente voor Den Haag' kan via de website van VNG (deelcongres 17).

 

 

Deel deze pagina Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoekformulier