Wanneer kun je gebruikmaken van outplacement als ondernemer?

Wanneer kun je gebruikmaken van outplacement als ondernemer?

Heb jij een eigen bedrijf of wil je deze oprichten? Momenteel zitten we in onzekere tijden, waardoor je jouw personeel niet altijd kunt garanderen van een baan. Zeker niet op lange termijn. Dit kan voor velen een hindernis zijn om mensen aan te nemen. Ook is het natuurlijk nooit fijn om met iemand te moeten breken. Tegenwoordig is hier echter een goede oplossing voor, om dit soort nare situaties makkelijker door te komen. Je kunt namelijk in dit soort gevallen kiezen voor een outplacement traject. Meer hierover lees je in dit artikel.

Wat is outplacement precies?

Outplacement helpt bij het verminderen van de negatieve gevolgen bij een ontslag. Je maakt gebruik van een outplacementbureau, dat de werknemer helpt aan een nieuwe functie. Hierbij zal er veel ruimte zijn voor persoonlijke aandacht, met ruimte voor advies, begeleiding en training. Hierdoor zorg je als werkgever dat een werknemer zich niet in de steek gelaten voelt. Outplacement kan dus zorgen voor een betere breuk, waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. Door outplacement aan te bieden, laat je zien dat je geeft om je personeel. Je laat een ontslagen werknemer zo niet aan zijn lot over.

Wanneer kun je outplacement toepassen?

Je kunt het traject starten in verschillende gevallen, ook als je nog niet helemaal zeker bent van iemands huidige functie. Je kunt het dus ook aanbieden aan personeel voordat je de definitieve keuze maakt. Outplacement kan ook worden toegepast in andere gevallen. Bijvoorbeeld bij re-integratie, als een werknemer langere tijd ziek is, of gaat werken voor een andere werkgever. Het kan ook helpen als een werknemer een andere functie krijgt of als iemand na zijn of haar ontslag zelf ondernemer wil worden. Je kunt zelfs outplacement toepassen op een groep mensen, of meerdere mensen tegelijk.

Outplacement kan dus erg handig zijn in allerlei verschillende situaties. Werknemers krijgen veel aandacht en zullen sneller aan de slag kunnen gaan. Hierdoor is de verstandhouding uiteindelijk een stuk beter, voor beide partijen. Voor meer informatie over outplacement, zoals wanneer je het allemaal kunt toepassen en hoe het precies werkt, kun je meer vinden op internet. Outplacement is de beste oplossing bij het versoepelen van een ontslag.