Hoe kan ik beter omgaan met mijn financiën? 3 tips!

Hoe kan ik beter omgaan met mijn financiën? 3 tips!

Maandelijks geld sparen is niet voor iedereen mogelijk. Het kan ermee te maken hebben dat je niet goed bent in het omgaan met geld. Dit is erg jammer, want het is wel belangrijk om te sparen voor de toekomst. Uiteraard zijn er ook velen onder ons die simpelweg niet genoeg verdienen om rond te komen. Deze groep wordt steeds groter, zeker nu de benzine en gas prijzen enorm gestegen zijn. Wanneer je merkt dat je maandelijks net voldoende of niet genoeg geld overhoudt kan dit erg frustrerend zijn. We zouden het liefst allemaal grote bedragen kunnen sparen om zo een buffer op te bouwen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om toch wat meer op de kleintjes te kunnen letten.

Stel orde op zaken

Ten eerste, is het belangrijk dat je gaat kijken naar wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Maak daarvan twee rijtjes. Het is hierbij ook belangrijk om een schatting te maken van kosten die per maand variëren. Wanneer je de uitgaven aftrekt van de inkomsten, dan kun je zien wat je maandelijks overhoudt. Dit geld kun je gebruiken voor boodschappen, leuke uitjes, cadeautje en andere zaken.

Bespaar op vaste lasten

Daarnaast kun je eens gaan kijken of je de vaste lasten ook kunt beperken. Denk aan een sportabonnement die je eigenlijk nooit gebruikt. Het stopzetten van een maandelijkse schenking aan een goed doel of een abonnement op een tijdschrift. Dit zijn onnodige kostenposten en deze kun je dan ook het beste meteen stopzetten.

Kijk naar aanbiedingen

Boodschappen zijn voor veel huishoudens de grootste kostenpost. We raden je dan ook aan om goed te kijken naar aanbiedingen in iedere supermarktketen. Ook zijn er online veel budgetproof recepten beschikbaar, die erg goedkoop zijn, maar toch heerlijk smaken. Zo kun je beetje bij beetje wat geld besparen en toch lekker eten. Het is belangrijk dat je hierin de juiste keuzes maakt.

Neem contact op met een instantie 

Vind je het echt heel erg lastig om met geld om te gaan en overzicht te krijgen in je financiën? Heeft dit je meermaals in de problemen geholpen? Of kamp je met grote schulden? Dan raden we je aan om contact op te nemen met stichting doe meer. Zij bieden verschillende soorten hulp aan als het gaat om financiën. Je kunt via hen bijvoorbeeld een budgetcoach Enschede toegewezen krijgen. Stichting doe meer zorgt ervoor dat de juiste professional je kan gaan helpen. Schroom dan ook niet om contact op te nemen wanneer je er zelf niet meer uit komt.