Hier moet je op letten bij het importeren van een auto

Hier moet je op letten bij het importeren van een auto

Wil je een auto importeren? Let dan goed op de volgende zaken. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je het importeren van een auto in gang zet. In dit artikel leggen we ze voor je uit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je straks genieten van je eigen geïmporteerde auto.

De eerste stap is om je goed te oriënteren. Zorg ervoor dat je precies weet welk type auto je wilt importeren, waar de auto vandaan komt en hoeveel kilometers er op de teller staan. Ook moet je kijken naar de kosten die gemaakt moeten worden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om transportkosten, invoerkosten en verzekeringspremies. In dit artikel is dat precies wat wij je gaan uitleggen.

BPM

Als je aan auto gaat importeren, moet je BPM betalen. BPM staat voor Belasting over de Marge. De BPM is een percentage van het aankoopbedrag dat je moet betalen bij de import van de auto. Hoe hoger het aankoopbedrag, hoe hoger de BPM. Ook kan het verschillen per auto wat je koopt. De BPM auto berekenen kun je gemakkelijk en snel online doen. Je weet dan precies wat je moet gaan betalen.

Invoerrechten en transportkosten

Als je een auto uit het buitenland importeert, moet je meestal invoerrechten betalen. Dit zijn kosten die door de overheid worden opgelegd. De invoerrechten zijn afhankelijk van het land waar de auto vandaan komt. Vanuit Duitsland is dit bijvoorbeeld lager dan vanuit België.

Transportkosten

Bij de invoerrechten en bpm zit nog geen transportkosten. Hou er rekening mee dat je ook voor de transportkosten moet betalen. Om precies te weten wat de transportkosten zijn, is het verstandig om eerst contact op te nemen met verschillende autovervoerders en prijzen te vergelijken.

Verzekering en keuring

Als laatste is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Kijk goed wat voor type auto je importeert en welke risico’s je loopt. Daarnaast is het ook belangrijk om de auto te laten keuren alvorens je de weg op gaat. Bij een keuring komt er een technisch specialist de auto inspecteren en beoordelen of hij veilig is en de Nederlandse weg op mag.

Als je deze stappen volgt, kom je goed voorbereid aan bij het importeren van een auto. Zorg dat je alle bovenstaande punten goed naloopt en geniet straks optimaal van jouw geïmporteerde auto. Succes!