5 tips voor AFAS beheerders

5 tips voor AFAS beheerders

Nadat je AFAS koppelingen hebt geïmplenteerd op je website moet je dit beheren als AFAS beheerder. Dit moet je dan ook op een slimme manier doen aangezien er veel op je af zal komen. Zo moet je problemen oplossen, maar ook wensen behandelen. Gelukkig kan Salure je naar alle waarschijnlijkheid helpen om dit wat beter te maken, terwijl je ook gebruik kunt maken van de onderstaande tips om als AFAS beheerder slimmer te werken.

Maak een businessplan

Heb je een project gekozen? Je moet dan inzicht hebben in de kosten en baten zodat je het intern kunt verkopen. Doe hiervoor je huiswerk goed en breng ook het proces in kaart. Hoe vaak komt het voor, hoeveel tijd kost het, wie is erbij betrokken, ga zo maar door. Zet dit vervolgens af tegen de nieuwe situatie, terwijl je ook moet berekenen wat de terugverdientijd is. Hiervoor is een simpele berekening vaak al voldoende, wat je dus moet toevoegen aan je businessplan.

Check de roadmap

Tegenwoordig zijn er diverse nieuwe functionaliteiten die uitgeleverd kunnen worden. Het is dan wel van belang dat je weet of het je bedrijf verder helpt. Je moet immers een uitrol van iets nieuws niet even tussendoor doen. Je moet juist een paar stappen doorlopen. Zo moet je praten met het management, maar ook met je collega’s en andere afdelingen die geraakt worden door de uitrol. Bovendien moet je laten zien dat je in staat bent om het werk van het personeel leuker te maken.

Kies je uitdagingen

Als AFAS beheerder moet je ooit een keer aan de slag gaan. Je kunt dit zelf doen, maar het is ook mogelijk om een consultant in te huren. Toch is het wel beter om zoveel mogelijk zelf uit te voeren. Alsnog moet je hier verstandig mee om gaan. Choose your battles, of kies je uitdagingen, speelt hierbij een grote rol. Als het gaat om de salarissen van je werknemers wil je natuurlijk geen fouten maken. Je kunt dan wellicht dus toch beter externe hulp inschakelen zodat dit goed gedaan wordt.

Werk projectmatig

Desondanks zal de roadmap van AFAS niet het enigste zijn dat van invloed is op je jaarplanning. Je zult ook met je eigen roadmap rekening moeten houden, net zoals de dynamiek in je bedrijf. Het is daarom verstandig om projecten niet al te strak te plannen. Hierdoor is het mogelijk om ad hoc zaken op te pakken zonder dat de lopende projecten gevaar lopen om te falen.

Leer van elkaar

Heb je de boel op orde? Heb je een duidelijke planning? Weet je wanneer de updates komen? Als je op deze drie vragen reageert met een volmondige ja dan denk je misschien dat je je gaat vervelen. Dat hoeft niet het geval te zijn! Het is namelijk slim om op zoek te gaan naar inspiratie. Zo zou je contact op kunnen nemen met andere AFAS beheerders hiervoor. Kijk daarnaast ook eens online of je nog meer kunt leren over dit systeem en de koppelingen.