Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau?

Veel werknemers zitten de hele dag door achter hun bureau. Dit is niet goed voor de gezondheid. Een zit-sta bureau kan hier verandering in brengen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een zit-sta bureau.

Meer beweging

Een zit-sta bureau zorgt ervoor dat je meer beweging krijgt. Dit is goed voor de gezondheid. Je bloeddruk blijft stabiel en het zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Dit zorgt er weer voor dat je minder ziek bent. Hierdoor is het dus ook voor een werkgever zeer interessant om zit-sta bureaus aan te schaffen. Het zorgt er namelijk voor dat zijn werknemers gezonder zijn en langer doorwerken.

Werkplezier

Door meer beweging zal je jezelf fitter voelen en zal dit resulteren in een betere werkprestatie. Daarnaast wil iedereen zich prettig voelen op zijn werk. Door te kunnen variëren in zitten en staan zal je werkplezier toenemen. Daarnaast zal je veel minder last hebben van rugklachten. Een zit-sta bureau is dus lichamelijk een aanrader, maar dit zorgt indirect ook voor veel meer werkplezier.

Gezondheid

Een ander groot voordeel van een zit-sta bureau is dat het goed zal zijn voor je gezondheid. Door te zitten is er een grote kans dat je veel last zult krijgen van je rug. Door te staan zal je deze klachten voorkomen.

Productiever werken

Je werkt productiever op een zit-sta bureau. Je lichaam is continu in beweging en hierdoor ben je alerter. Je kunt langer doorwerken zonder te vermoeid te raken. Je hoeft je niet onnodig te strekken, want je staat dan gewoon even te werken. Dit zorgt voor een zeer hoge productiviteit.

Variërende werkhouding

Door regelmatig van zithouding naar staand werken, voorkom je vervelende klachten aan je rug, nek en schouders. Door te variëren zorg je ervoor dat je zithouding niet te zwaar wordt. Dit is goed voor de gezondheid van je rug.

Tip: Kies ook een ergonomische bureaustoel

Als je kiest voor een zit-sta bureau, is het belangrijk dat je ook een ergonomische bureaustoel aanschaft. Deze zorgt ervoor dat je nog meer voordelen zult ervaren van een zit-sta bureau. Zo zal je nog fitter voelen en zullen je klachten verminderen. Daarnaast zal het zorgen voor nog meer werkplezier. Een zit-sta bureau zorgt ervoor dat je meer beweging krijgt, dit is goed voor de gezondheid. Je zult niet alleen minder stress ervaren, maar ook ziekteverzuim zal verminderen. Je zult productiever werken en je zithouding zal niet te zwaar worden.

Zit sta bureau kopen?

Wil je meer informatie over zit-sta bureaus? Kijk dan eens bij VG Trading in Huizen. VG Trading zorgt voor een persoonlijk, deskundig en kosteloos advies. VG Trading monteert de bureaus bij jouw op locatie. Ook dragen zij zorg voor het transport. Hierdoor ben jij compleet ontzorgd.