Magazijn zo optimaal mogelijk inrichten?

Magazijn zo optimaal mogelijk inrichten?

Dat is mogelijk! Door het gebruik van de juiste stellingen in een magazijn is de kans groot dat je jouw logistiek zo goed mogelijk kan organiseren. Denk hierbij aan het order picken, maar ook aan het efficiënt opslaan van de goederen in je magazijn. Stellingen zijn onmisbaar in een magazijnomgeving en zijn voor veel bedrijven een essentiële investering. De juiste stellingen kunnen een magazijn veel efficiënter maken, waardoor de arbeidskosten en de kosten voor opslagruimte worden verminderd. In onderstaand blog zal worden besproken welke verschillende soorten stellingen er zijn en hoe jij erachter kunt komen welke stellingen er het beste passen bij jouw magazijn.

Welke soorten stellingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten stellingen beschikbaar voor gebruik in magazijnen. De meest voorkomende stellingen zijn palletstellingen, draagarmstellingen en legbordstellingen. Palletstellingen zijn ontworpen om te worden gebruikt voor goederen op pallets en hebben een hoge capaciteit. Pallets staan meestal in rijen, waardoor het mogelijk is om veel opslagruimte te creëren. Denk hierbij aan pallets vol met dozen, die vaak ook weer per pallet eruit worden gehaald om naar een klant te worden gestuurd. Draagarmstellingen zijn ideaal als je zware stukgoederen op wilt slaan, waarbij je de beschikking hebt over een heftruck die deze erop kan zetten. Denk hierbij aan buizen of bijvoorbeeld planken die je hierop kunt bewaren. 

Legbordstellingen

Deze stellingen zijn ontworpen om kleine producten op te slaan. Denk hierbij aan kleine producten zoals kleine onderdelen, kleine stukgoederen en losse materialen. Zo zou je bijvoorbeeld blikken verf, schoonmaakmiddelen, cosmetica en kleding in deze stellingen op kunnen slaan. Legbordstellingen kunnen ook worden gebruikt voor het opslaan van gereedschap en kantoorartikelen. Voor bijvoorbeeld een groothandel in kantoorartikelen zouden deze stellingen ideaal zijn. Op het moment dat er een order binnenkomt, dan kunnen de bestellingen stuk voor stuk uit een legbordstelling kunnen worden gehaald, totdat de order volledig is gelopen en uitgeleverd kan worden aan de klant. Ook voor de voorraadtelling aan het einde van het jaar, zijn deze stellingen ideaal. Ze zijn overzichtelijk en je kunt gemakkelijk alle items tellen die zich in een stelling bevinden. Ze zijn een veelzijdige opslagoplossing met een hoge capaciteit, waardoor het veel voordelen biedt voor een magazijn. Zijn deze stellingen ook geschikt voor jouw magazijn?