Hoe kan een incassobureau jou helpen?

Hoe kan een incassobureau jou helpen?

Er is niets zo vervelend als het niet krijgen van het geld waar je wel recht op hebt. Of het nu om een klein bedrag of een groot bedrag gaat. De factuur die gestuurd is dient gewoon betaald te worden, aangezien er ook een product of een dienst tegenover staat. Daarom is het belangrijk om de debiteuren op de hoogte te stellen van openstaande facturen. Wanneer ze niet binnen het wettelijke termijn betalen, kan een incassobureau jou helpen. 

Een debiteur die niet betaald 

Een incassobureau helpt bij het ervoor zorgen dat een debiteur de onbetaalde factuur alsnog gaat betalen. Ondanks jezelf zo veel mogelijk eraan wil doen, om ervoor te zorgen dat de debiteur de factuur betaald. Gaat er bij sommige debiteuren helaas te veel tijd in zitten, welke je als ondernemer niet hebt. Een incassobureau kan dan deze taak voor jou uit handen nemen. Het incassobureau gaat dan de debiteur onder druk zetten, door sommaties mailtjes te sturen, brieven te sturen, whatsapp-berichten te sturen en zelfs te bellen. In de hoop dat de debiteur uiteindelijk toch het factuur gaat betalen.

Debiteur betaald nog steeds niet 

Wanneer na de voorgaande actie de debiteur nog steeds ervoor kiest om niet te betalen, dan moet je incasso inschakelen. Bij het inschakelen van een incasso wordt de zaak al een stuk serieuzer. Het komt er nu namelijk op neer dat er juridische stappen ondernomen moeten worden. Voor het alsnog kunnen voltooien van de incasso wordt nu een rechter ingeschakeld, deze rechter gaat kijken in hoeverre jij in je recht staan. Wanneer de rechter jou gelijk geeft kan de incasso op meerdere manieren voldaan worden, wanneer de debiteur nog steeds niet mee werkt, heeft dit geen invloed meer op de incasso. Nu wordt namelijk de incasso mogelijk gemaakt met divers executiemaatregelen, die opgelegd worden door de rechter.  

Het voordeel van een advocatenkantoor

Wanneer een debiteur de factuur voldoet, kunnen de spanningen aardig oplopen. Naast de hierboven al genoemde taken van een advocatenkantoor, helpt een advocatenkantoor ook voor een soepeler verloop van de incasso. Door het uit handen te geven van de extra berichten, die een verzoek tot betaling indienen. Zorg je ervoor dat de frustratie van het niet betalen, niet door reflecteert in de incasso aanvraag doordat deze door een extern persoon wordt opgesteld. Daarnaast is het voor de eindfase makkelijker wanneer je ook al het advocatenkantoor hebt ingeschakeld in de beginfase. Aangezien het advocatenkantoor alle bewijzen al heeft dat de incasso niet voldaan wordt, ondanks er ethische wordt gehandeld.