Handige tips voor meer zelfvertrouwen!

Handige tips voor meer zelfvertrouwen!

Merk je dat je je snel onzeker voelt wanneer je in een ruimte bent met veel mensen? Voel je je onzeker over je kunnen of je uiterlijk wanneer je met je vrienden afspreekt of een belangrijke afspraak voor je werk hebt? Dit is natuurlijk nergens voor nodig! Toch zijn er vandaag de dag nog veel mensen die kampen met onzekerheden. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je aan je zelfvertrouwen kunt werken.

Mentale onzekerheden

Wanneer je onzeker bent is de kans groot dat dit komt door het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je iets niet goed kan of dat je niet goed genoeg bent. Deze stem is vaak erg kritisch op wat je denkt en wat je doet. Wat zullen anderen wel niet denken? Komt dit je bekend voor? Dan is het tijd om los te komen van deze negatieve gedachten. Je bent niet wat je denkt en je kunt al helemaal niet voor andere mensen invullen hoe ze over je denken. Probeer negatieve gedachten over jezelf dan ook meteen los te laten. Dit kun je doen door affirmaties uit te spreken wanneer je een negatieve gedachte hebt. Je zult merken dat het makkelijker is om negatieve gedachten los te laten als je jezelf traint met deze affirmaties. Negatieve gedachten over jezelf zijn nergens op gebaseerd, het is dus ook niet nodig om jezelf naar beneden te halen. Het is een lastig proces, maar als je hier de tijd voor neemt zul je merken dat je veel minder onzeker zult zijn.

Uiterlijke onzekerheden 

Daarnaast zijn er veel mensen die kampen met uiterlijke onzekerheden. Dit is erg vervelend omdat dit een zelfbeeld van iemand aan kan tasten. Zodra je iets in je lichaam hebt opgemerkt dat je niet bevalt, zul je merken dat dit een steeds groter pijnpunt wordt. Je hebt in dit geval twee keuzes. Je kunt ervoor kiezen om jezelf te accepteren zoals je bent. Ook dit zal tijd en oefening kosten. Een tweede optie is om het pijnpunt daadwerkelijk aan te pakken met behulp van een chirurgische ingreep. Plastische chirurgie is vandaag de dag beschikbaar voor iedereen. Heb je hangende oogleden en ben je hier erg onzeker over? Dan zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een ooglidcorrectie door bijvoorbeeld SAM kliniek. Vaak kunnen onze onzekerheden opgelost worden met een kleine ingreep. Wanneer je het lastig vindt om een pijnpunt te accepteren, dan is dit ook een goede optie.