De 4 trendy horeca interieurstijlen op een rijtje

De 4 trendy horeca interieurstijlen op een rijtje

Het interieur van een horecagelegenheid speelt een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van gasten. Met de juiste interieurstijl kan een horecaonderneming een unieke sfeer creëren die aansluit bij de doelgroep en een onvergetelijke ervaring biedt. In dit artikel worden vier trendy horeca interieurstijlen besproken die momenteel populair zijn in de branche.

1. Scandinavisch minimalisme

Het Scandinavisch minimalisme is al enkele jaren een geliefde interieurstijl in de horeca. Deze stijl staat bekend om zijn strakke lijnen, lichte kleuren en functionele meubels. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en leer, zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. De nadruk ligt op eenvoud en minimalisme, wat zorgt voor een rustige en ontspannen ambiance. Scandinavische horecagelegenheden zijn vaak voorzien van grote ramen en veel natuurlijk licht, wat een gevoel van ruimte en openheid creëert.

2. Industriële vintage

De industriële vintage stijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de horeca. Deze stijl combineert ruwe, industriële elementen met vintage meubels en decoraties. Denk aan bakstenen muren, betonnen vloeren en zichtbare buizen en leidingen. Het gebruik van oude, gerecyclede materialen geeft een unieke uitstraling aan de ruimte. Deze stijl wordt vaak geassocieerd met hippe cafés en bars en heeft een rauwe en edgy sfeer. Het toevoegen van vintage meubels en accessoires zorgt voor een nostalgisch tintje.

3. Botanische oase

De botanische oase stijl is perfect voor horecagelegenheden die een natuurlijke en rustgevende sfeer willen creëren. Deze stijl maakt gebruik van veel planten, groene kleuren en natuurlijke materialen. Het creëren van een binnenruimte die lijkt op een weelderige tuin kan een gevoel van sereniteit en ontspanning bieden aan gasten. Denk aan hangende planten, moswanden en houten meubels. De botanische oase stijl is vooral populair bij gezondheids- en wellness georiënteerde horecagelegenheden, zoals juice bars en veganistische restaurants.

4. Luxe en elegantie

Voor de liefhebbers van een exclusieve en luxe uitstraling, is het horeca interieurontwerp van luxe en elegantie een goede keuze. Deze stijl maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals marmer, fluweel en glas, en straalt klasse en verfijning uit. Het kleurenpalet is vaak ingetogen en bestaat uit neutrale tinten, zoals zwart, wit en goud. De verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een luxe sfeer, met behulp van kroonluchters en sfeerverlichting. De luxe en elegantie stijl wordt vaak geassocieerd met chique restaurants en exclusieve cocktailbars.