Zorg voor een goede reisverzekering tijdens vakantie

Zorg voor een goede reisverzekering tijdens vakantie

Een belangrijke vraag is de vraag, heb je nu echt iets aan je reisverzekering als je op vakantie gaat? Het antwoord is makkelijk: Ja! Het is erg belangrijk dat je een goede dekking hebt van je reisverzekering voor wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis komt te liggen in een ander land. Zo zijn namelijk alle medische kosten gewoon meeverzekerd. Wanneer je in Nederland blijft dan zijn alle medische kosten gewoon verzekerd bij je zorgverzekering. Toch is een reisverzekering in Nederland niet eens zo heel raar. Je kunt namelijk drie dekkingen hebben: Schade aan je verblijf, bagage en pechhulp.

Bagage, laat het verzekeren

Wanneer je in Nederland vakantie wilt gaan vieren kan er alsnog van alles met je bagage gaan gebeuren. Wat dacht je van diefstal van je smartphone? Of het laten vallen van je fotocamera? Zodra je met je koffer naar buiten loopt valt je bagage namelijk niet meer onder een inboedelverzekering.

Schade aan je verblijf

Al ben je erg voorzichtig en doe je niks expres de kans dat je per ongeluk schade maakt aan je vakantiewoning is aanwezig. Van een gebroken koffiekopje tot een grote schade. Dit behoort namelijk niet tot je aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je een reisverzekering hebt ben je hier wel voor verzekerd.

Pechhulp, altijd makkelijk

Wanneer je geen aparte pechhulpverzekering hebt kun je die met je reisverzekering uitbreiden zodat het wel gedekt wordt. Die wordt ook wel automobilistenhulp genoemd. Superfijn wanneer er iets gebeurt met je auto wanneer je op reis bent.

Abu Dhabi, verzekerd op reis

Abu Dhabi, wat is dit een prachtig land zeg! Wanneer je hiernaartoe gaat, wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. En uiteraard heb je jouw koffer al ingepakt, je paspoort gecheckt en naar de winkel geweest voor de laatste dingen. Maar wat nu als er iets gebeurt? Je bent natuurlijk niet verzekerd voor in Abu Dhabi. Kijk ook even of het handiger is om een zakelijke reisverzekering af te sluiten wanneer je een zakelijke reis maakt. Het is sowieso een verstandige keuze om even goed te kijken welke reisverzekering bij jouw reis past. Zo voorkomen je problemen voor tijdens of na je reis.