Waar let je op bij een incassobureau inschakelen?

Waar let je op bij een incassobureau inschakelen?

Weigert een particulier een factuur te betalen, zelfs nadat je een aanmaning gestuurd hebt? Dan kun je een incassobureau inschakelen. Zo’n bedrijf gaat voor je aan de slag om de openstaande vordering alsnog te innen. Bij het inschakelen van een incassobureau is het niet verstandig om over één nacht ijs te gaan. Incassobureaus kunnen onderling namelijk sterk van elkaar verschillen. Daarom vertellen wij je hier waar je op moet letten bij het inschakelen van een incassobureau.

Wat is de werkwijze van een incassobureau?

Een incassobureau is bevoegd om openstaande vorderingen te innen. Heb je nog niet eerder zo’n bedrijf ingeschakeld? Dan denk je mogelijk dat ieder incassobureau op dezelfde manier te werk gaat, maar dat is niet het geval. Sterker nog, de werkwijze van deze bureaus kan zelfs sterk van elkaar verschillen. Reden genoeg om eerst een blik te werpen op de werkwijze voordat je een incassobureau inschakelt. Wanneer je hier aandacht aan besteedt, voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan.

Hoe zit het met de betaling?

Vind je het zonde om kosten te maken voor het innen van openstaande vorderingen? Dan zie je het mogelijk niet zitten om een incassobureau in te schakelen. Zonde, want in principe draai je zelf niet op voor de kosten. Veel van deze bureaus werken namelijk op basis van incasso no cure no pay. Dit houdt in dat je slechts een deel van de kosten hoeft te betalen als het bedrijf er niet in slaagt om geld van een debiteur te innen. Wordt het bedrag wel volledig geïnd? Ondanks dat jij degene bent die het bedrijf heeft ingeschakeld, draai je dan zelf niet op voor de kosten. Deze kosten komen namelijk bovenop het bedrag dat een debiteur aan jou verschuldigd is.

Zoek uit of er beoordelingen en reviews te vinden zijn

Wie op het internet zoekt naar een incassobureau, krijgt binnen de kortste keren talloze resultaten. Wij kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om ieder incassobureau te bekijken, maar het is ook niet verstandig om met het eerste beste bureau in zee te gaan. Heb je een incassobureau op het oog? Kijk dan eerst of er beoordelingen en reviews te vinden zijn. Dit kan je namelijk waardevolle informatie opleveren over het bedrijf. Is er niets te vinden? Dan is het verstandig om verder te zoeken naar een ander incassobureau.

Incassobureau of toch incasso advocaat?

Naast een incassobureau kun je ook een incasso advocaat inschakelen. Laatstgenoemde specialist heeft meer bevoegdheden dan een incassobureau. Zo’n advocaat mag bijvoorbeeld ook een verzoek indienen tot beslaglegging op de inboedel en inkomsten en is bevoegd tot het indienen van een faillissementsaanvraag. Wil je een incasso advocaat inschakelen? Maak dan gebruik van de online incasso service van Bierens Group. Hier vind je binnen de kortste keren een incassospecialist.